EPISKOP KRUŠEVAČKI DAVID: Autosrbocid – KOMERSANT

EPISKOP KRUŠEVAČKI DAVID: Autosrbocid

Episkop kruševački dr David (Perović) objavio je tekst pod naslovom „RAZMIŠLJANJA, ZAPAŽANJA I GNOME O NEKIM SADAŠNJIM I OVDAŠNJIM CRKVENO-NARODNIM TEMAMA“, a ovde izdvajamo poglavlje „Autosrbocid“, dok tekst u celini možete pročitati na Pravoslavie.Ru.

Autosrbocid

Rezultati srpske unutrašnje i spoljne politike su ovi, i ovako ustaljeni:

Kada je neka nacionalna manjina koja živi među Srbima u pitanju, pa joj je potrebno da preraste u narod, uzima se od Srba: koji će joj čak pomoći u tome?!

Kada ista manjina, ili sada već nacija, želi sopstvenu teritoriju na srpskoj teritoriji, Srbi će i nju dati, i u tome će joj pomoći?!

Kada je neka druga religija, ili drugo verovanje u pitanju, Srbi će i za to dati pristanak, pa će i u tome pomoći?!

Kada neko, ili isti oni kojima je činjeno dobro, planiraju holokaust i genocid nad Srbima pod uslovom da Srbi o tome ćute, Srbi će i to dozvoliti, i na to će pristati?!

Kada se Srbima naredi da potisnu etnonime i toponime svojih istorijskih teritorija i oblasti, kao što je to bilo na primer sa Starom Srbijom i Vojvodinom: prvo, sa teritorijama srpskih kraljeva i careva, odnosno manastirskih imanja Kosova i Metohije; drugo, sa teritorijama Bačke i Baranje, Srema i Banata, … (o čemu je episkop bački Irinej snažno govorio u više navrata), Srbi će i na takav odnos i tretman pristati.

A kada se Srbi retko sete da zatraže svoja prava i postave pitanje svog opstanka, mesta u međunarodnoj zajednici i stepena integriteta, opet će to Srbima biti zabranjeno, zamerano, i oni će se sa tim, naravno, pomiriti?!

Tako su Srbi za sve druge oko sebe med i mleko, pa pčelica i kravica i plazmica! ~ Dok prema sebi samima i međusobno, oni su kao: …!

Guske u magli

Srbi su vekovima izbegavali uniju sa Zapadom čija je konstituanta sami Vatikan Stejt, a danas hrle u Evropsku Uniju, i sve njene zakone unapred prihvataju, i to opet kada je Vatikan itekako prisutan u njoj.

Ako Srbi to već čine, zar oni po njenim zakonima tako već i ne žive? Čemu onda ulazak u gvozdeni zagrljaj zakona koji ih unapred, i već uveliko okiva?

Ne čini li se to možda da bi se oglasila srpska samopredaja sa kamatom, i da bi to bilo obznanjeno?

Nisu li to pitanja koja navode na pomisao da se Srbi dovode u situaciju da se ponašaju kao guske u magli? To jest da su već postali konzumenti Briselskog geo-političkog splina i spina?!

*

Svet se toliko izmenio da se ni Garašaninov, ni Titov ni Aleksandrov koncept ne mogu danas primeniti. Valja osmisliti nešto novo i prilagodljivo surovom svetu današnjice. Ima li srpski narod takvog sina?, svima nam postavlja pitanje prof. Radoš Ljušić (Nedeljnik, 368), naš poznati istoričar, inako nosilac ordena Svetog Save Prvog stepena. Mi bismo mu odgovorili da Srpski narod svakako ima sina i u ovakvom vremenu, ali bi ovoga trebalo slušati, uvažavati i poštovati. Taj sin je uvek Patrijarh Srpske Pravoslavne Crkve: onaj Predstojatelj Srpske Crkve koji je prejemnik u Duhu i služitelj Istine, koji se trudi da sleduje prvom srpskom Prvojerarhu Svetom Savi (Z. P.).

Prethodnik našeg sadašnjeg Patrijarha Irineja, Patrijarh Pavle, posavetovao je Srpkinje kao svoje kćeri da ne vrše abortus da ne bismo iščezli kao narod, ali je on bio dočekan od njih na nož! I sadašnji Patrijarh Irinej savetuje Srbe i moli ih kao svoju decu da budu jedinstveni i složni da ih zavađene ne bi zadesila propast, ali i on biva od istih dočekivan na nož! Postavlja se ovakvo pitanje: Ukoliko bi (mase) današnjih Srba koji jednim okom gledaju na Vašington a drugim na Moskvu, i sam Sveti Sava pokušao da urazumi, postoji li bojazan da bi i on doživeo fijasko. Nije onda ni najmanje čudno što sadašnji Patrijarh Irinej Srbe propagandnom mašinerijom zavedene da izazovu balkansko proleće za račun Nato-nalogodavacapodseća na ono šta im je činiti. Da li išta više zaključivati sada kada nam je više pani nego stani? Ipak možemo zaključiti tako što ćemo replikovati profesoru Radošu Ljušiću: da Srpski narod ima sina, ali da sin nema …?! Pogađajmo koga.

Izvor: Pravoslavie.Ru

loading...

PRATITE NAS NA FEJSBUKU!

PRATITE NAS NA TNJITERU! :)

AdNow
Loading...