BOŠKO OBRADOVIĆ NAJAVLJUJE ZA 13. APRIL: „Probićemo sve blokade vlasti na putevima, ako ih bude!“ – KOMERSANT

BOŠKO OBRADOVIĆ NAJAVLJUJE ZA 13. APRIL: „Probićemo sve blokade vlasti na putevima, ako ih bude!“

Predsedavajući Saveza za Srbiju, lider pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da će biti probijene sve blokade na putevima ako ih vlasti postave zbog skupa 13. aprila u Beogradu i navodi da je to okupljanje prilika da se svi protesti sliju u jedan.

„Ljudi dolaze vozovima, redovnim autobusima, svojim kolima… Ogromno je interesovanje i probićemo sve blokade vlasti na putevima ako ih bude“, rekao je Obradović za list Danas.

On je rekao da što više građana bude na skupu, predsednik države Aleksandar Vučić će „pre da padne“.

„Mislim da svako ko je protiv ove vlasti toga dana treba, iz cele Srbije, da dodje u 15 časova ispred Narodne skupštine, a pre svega Beograđani kojima je ova vlast srušila čitav centar grada i zablokirala život. Sve dalje zavisi od toga koliko će nas biti u Beogradu u subotu“, rekao je Obradović.

List piše da organizatori protesta u gradovima Srbije već osećaju indirektni pritisak vlasti jer autoprevoznici ne pristaju lako da svojim autobusima voze građane u glavni grad, jer se plaše vanrednih tehničkih pregleda, mogućih inspekcija i zatvaranja firmi koje „rade za opoziciju“, o čemu se već danima nezvanično govori.

„Najava Željka Mitrovića predstavlja provokaciju vlasti“
Obradović je izjavio da očekuje poziv Ministarstva unutrašnjih poslova na ozbiljan razgovor kako bi se sprečila, kako je rekao, „provokacija vlasti“, poput najave vlasnika TV Pink Željka Mitrovića da će 13. aprila pratiti opozicione demonstrante kamionom sa ozvučenjem iz kojeg će puštati muziku.

„Ukazujem na opasnost da režim ubaci svoje ljude medju demonstrante koji bi mogli da probaju da izazovu incidente“, rekao je Obradović ispred Višeg tužilaštva, gde je predao krivičnu prijavu protiv ministara odbrane Aleksandra Vulina.

loading...

PRATITE NAS NA FEJSBUKU!

PRATITE NAS NA TNJITERU! :)

AdNow
Loading...