БОШКО ОБРАДОВИЋ НАЈАВЉУЈЕ ЗА 13. АПРИЛ: „Пробићемо све блокаде власти на путевима, ако их буде!“ – КОМЕРСАНТ

БОШКО ОБРАДОВИЋ НАЈАВЉУЈЕ ЗА 13. АПРИЛ: „Пробићемо све блокаде власти на путевима, ако их буде!“

Председавајући Савеза за Србију, лидер покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је да ће бити пробијене све блокаде на путевима ако их власти поставе због скупа 13. априла у Београду и наводи да је то окупљање прилика да се сви протести слију у један.

„Људи долазе возовима, редовним аутобусима, својим колима… Огромно је интересовање и пробићемо све блокаде власти на путевима ако их буде“, рекао је Обрадовић за лист Данас.

Он је рекао да што више грађана буде на скупу, председник државе Александар Вучић ће „пре да падне“.

„Мислим да свако ко је против ове власти тога дана треба, из целе Србије, да додје у 15 часова испред Народне скупштине, а пре свега Београђани којима је ова власт срушила читав центар града и заблокирала живот. Све даље зависи од тога колико ће нас бити у Београду у суботу“, рекао је Обрадовић.

Лист пише да организатори протеста у градовима Србије већ осећају индиректни притисак власти јер аутопревозници не пристају лако да својим аутобусима возе грађане у главни град, јер се плаше ванредних техничких прегледа, могућих инспекција и затварања фирми које „раде за опозицију“, о чему се већ данима незванично говори.

„Најава Жељка Митровића представља провокацију власти“
Обрадовић је изјавио да очекује позив Министарства унутрашњих послова на озбиљан разговор како би се спречила, како је рекао, „провокација власти“, попут најаве власника ТВ Пинк Жељка Митровића да ће 13. априла пратити опозиционе демонстранте камионом са озвучењем из којег ће пуштати музику.

„Указујем на опасност да режим убаци своје људе медју демонстранте који би могли да пробају да изазову инциденте“, рекао је Обрадовић испред Вишег тужилаштва, где је предао кривичну пријаву против министара одбране Александра Вулина.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...