ПОЗИВ НА ОДВАЈАЊЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: “Кренимо у раздруживање!“ – КОМЕРСАНТ

ПОЗИВ НА ОДВАЈАЊЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: “Кренимо у раздруживање!“

Свака озбиљна заједница има своје планове и циљеве, који производе обавезе. Које су дневне, седмичне, годишње и редовне како би исте чиниле одрживим и сигурним у егзистенцији и битисању. У тим плановима свако има своју обавезу, било да је стална или повремена. Шта је са нашим српским народом? Шта нам је са нашим националним интересима и шта су нам обавезе да би остварили своје циљеве? Радимо ли то плански, организовано свако у свом домену или стихијски, појединачно према личном нахођењу, пише у тексту који потписује Одбор оснивача Удружења Част отаџбине.

Текст преносимо у целини:

„Од доласка мира и Дејтонског мировног уговора, мишљења смо да су доста тога лошег Срби доживели својом кривицом и стихијским закасњелим деловањем.

У тим процесима је било свега. Од појаве клептоманије, криминала и кукавичлука, тако и непостојања храбрости и спремности за жртву да се одбрани оно што је крвљу стечено и за шта су многи жртвовали животе.

Присуство и притисци међународне заједнице, многи су користили да прикрију своје пориве и кукавички однос. Неспремност да било шта жртвују, а посебно привилегије које су добијали као награде за „кооперативност“.

На тај начин смо изгубили многе пренадлежности добијене Дејтонским мировним уговором и допринели многим приписаним негативним квалификацијама у ратним дешавањима, па чак и до геноцидних квалификација које нам покушавају импутирати.

Постали смо самољубиви, лични и лаковерни. Нашим нечинењем, нашом кооперативности имамо за последицу и хашке пресуде и домаће судове од уставног, па до осталих бх. судова.

Многим Србима је то постао бизнис, не размишљајући о последицама по нацију и Републику Српску. Све су то последице стихије, недораслости времену и изазовима.

Да се на време радило кроз институције, не би било потребе за сада неким „међународним комисијама“ доказивати истину коју знамо. Накнадна памет послије боја само броји мртве и арчи средства. Од када постоји „Призренска лига“ и колико траје њена реализација од које Шиптари не одустају и коју реализују. Јесмо ли заборавили на Алијину Исламску декларацију коју су започели реализовати ратом, а сада наставили са већим учинком од ратног.

Нема веће дезинформације и заблуде када чујемо од неког нашег политичара да изјави да су Бошњаци предузели или чине нешто у дневно политичке сврхе.

Господо, нема тога јер све што дневно чине, је у интересу остварења свог националног циља, а то је унитарна БиХ по начелима Исламске декларације.

Молимо српске политичаре да се окане дефиниције дневно политичких интереса Бошњака и да не дезинформишу српски народ. Да ли су све ово што је изгубила Република Српска резултати дневне политике Бошњака или пут ка остварењу њихових националних циљева?

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...