НИЈЕ ЗА БАЦАЊЕ: Како су Индуси на бази тенка Т-55 направили тешки транспортер Tarmour (ФОТО) – КОМЕРСАНТ

НИЈЕ ЗА БАЦАЊЕ: Како су Индуси на бази тенка Т-55 направили тешки транспортер Tarmour (ФОТО)

Модернизована оклопна „грдосија“ је добила назив Tarmour. Наиме, када се овај транспортер посматра са спољне стране, одмах се види да је у питању габаритније возило од популарне 55-ице. Код Tarmourа је знатно увећан ниво оклопне заштите. У његовој конструкцији је примењен вишеслојни оклоп, који може да заустави погодак већине кумулативних противоклопних пројектила- преноси интернет портал РГ.

Индијски конструктори су заштитили и горњу пројекцију возила, тако што су додали масивне заштитне контејнере који су укопљени на шасију тенка Т-55. Бочне странице Tarmourа су ојачане противкумулативним решеткама које су посебно ефикасне против ручних противтенковских бацача.

Оклопни транспортер је наоружан тешким митраљезом у калибру 12.7мм, са којим се управља из возила помоћу даљинску управљиве станице. Поред основног наоружања, ту се налазе и бацачи димних кутија (2х3) које служе за стварање непрозирног аеросолног облака у циљу прикривања возила.

Ове измене су знатно повећале масу оклопног возила Tarmour, у односу на основни борбени тенк Т-55. У односу на 55-ицу Tarmour је тежи за готово 10 тона (Т-55 36,6 тона/ Tarmour 45 тона). Ово је захтевало промену главног погона на возилу, да би се задржале брзинске карактеристике оклопног средства.

[embedded content]

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...