ГЛАВНА АМЕРИЧКА ВОЈНА БАЗА ОТИШЛА ПОД ВОДУ: Мисури прогутао “авионе Судњег дана“ (ВИДЕО) – КОМЕРСАНТ

ГЛАВНА АМЕРИЧКА ВОЈНА БАЗА ОТИШЛА ПОД ВОДУ: Мисури прогутао “авионе Судњег дана“ (ВИДЕО)

Тужну вест за америчку војску је објавио командант 55. ваздухопловног крила америчког ваздухопловства, пуковник Мајкл Манион. База стратешке комансе САД (USSTRAATCOM) је већ трећи дан под водом.

„24 сата од мог последњег погледа на аеродром … све више и више воде … Јасно је да смо суочени са великим проблемом …“ – рекао је официр.

[embedded content]

У јануару је у овој бази био отворен најновији бункер STRATCOM-a – главни стратешки центар контроле нуклеарних снага САД-а, а сада вода пуни писту. Током поплаве, испоставило се да многи војни авиони нису спремни за узлетање, а подземни бункери нису били у стању да издрже воду. Сада војници покушавају да се боре са водом уз помоћ десетина хиљада врећа са песком и других вештачких ограда.

Офат је један од најважнијих центара за Оружане снаге САД, јер се на њему налазе такозвани „авиони Судњег дана“ Boeing E-4B Nightwatch NEACP (Национални командни пункт за хитне случајеве).

Ови авиони су створени за америчку владу и војну команду у случају глобалног нуклеарног рата, у којем би копнене структуре биле угрожене уништењем. Као што је горе поменуто, на овој бази налази се најновији подземни бункер из којег се контролише америчко нуклеарно оружје.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...