ПУЦАО НА ЏАМИЈЕ И СТРИМОВАО НА ФЕЈСУ: Терориста помиње Србе и Косово! (ВИДЕО) – КОМЕРСАНТ

ПУЦАО НА ЏАМИЈЕ И СТРИМОВАО НА ФЕЈСУ: Терориста помиње Србе и Косово! (ВИДЕО)

НОВИ ЗЕЛАНД – Брентон Тарант, 28-годишњи држављанин Аустралије који је убио више десетина људи у нападу на Новом Зеланду, пре неколико дана је на „Твитеру“ објавио манифест у ком најављује да ће извршити напад.

Он је свој напад стримовао на Фејсбуку на свом профилу.

Нападач на џамије на Новом Зеланду, где је погинуло најмање 49 особа, објавио је манифест на 74 стране из ког се може закључити да је опседнут надмоћношћу беле расе над осталима, поготово муслиманима.

„Желим да покажем освајачима да наше земље никада неће бити њихове земље, наше домовине су наше и да, све док бели човек живи, они никада неће освојити наше земље и они никада неће заменити наше људе. По дефиницији, онда да. То је терористички напад. Али ја верујем да је то партијска акција против окупаторске силе“, написао је Тарант у манифесту, преноси Дејли мејл.

У манифесту пише да је инспирисан делима норвешког десничара Андреса Брејвика, који је 2011. у центру Осла убио 77 особа.

Осим Брејвикoм, нападач је био инспирисан и десничарским покретима и личностима широм света – из Русије, Бугарске, укључујући и Балкан.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...