IZ BRISELA U NJUJORK – IZ LUDILA U 1244: Kosovo se polako, ali sigurno vraća Srbima! – KOMERSANT

IZ BRISELA U NJUJORK – IZ LUDILA U 1244: Kosovo se polako, ali sigurno vraća Srbima!

BEOGRAD – Izjava predsedavajućeg Spoljnopolitičkog odbora i izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvida Makalistera da bi u pregovore o Kosovu i Metohiji trebalo uključiti i Rusiju pokazuje da je evropski koncept rešavanja kosovskog pitanja doživeo sunovrat, kaže za Sputnjik politički analitičar Dragomir Anđelković.

Evropska unija više nema snagu da može da nametne bilo kakvo rešenje, a sa druge strane, vodeće evropske sile se plaše da u nekom trenutku kosovska kriza ne kulminira.

„Za njih je opasnost otvoreno žarište na rubovima Evrope i mogućnost da se druge velike sile umešaju na način koji bi u nekom momentu podstakao probleme. To je rezultat nemoći da se uradi nešto samostalno, a sa druge strane, svesti da su se Albanci potpuno otrgli kontroli“, tvrdi Anđelković.

Prema njegovim rečima, jasno je da ovo sad što se dešava nije više samo igra gde Albanci sa nekim na Zapadu rade složno. Evidentno je da je deo Albanaca potpuno van kontrole, imaju oni i dalje lobiste na Zapadu, ali to nije nešto što Berlin i Brisel mogu da iskontrolišu.

loading...

PRATITE NAS NA FEJSBUKU!

PRATITE NAS NA TNJITERU! :)

AdNow
Loading...