ИЗ БРИСЕЛА У ЊУЈОРК – ИЗ ЛУДИЛА У 1244: Косово се полако, али сигурно враћа Србима! – КОМЕРСАНТ

ИЗ БРИСЕЛА У ЊУЈОРК – ИЗ ЛУДИЛА У 1244: Косово се полако, али сигурно враћа Србима!

БЕОГРАД – Изјава председавајућег Спољнополитичког одбора и известиоца Европског парламента за Србију Дејвида Макалистера да би у преговоре о Косову и Метохији требало укључити и Русију показује да је европски концепт решавања косовског питања доживео суноврат, каже за Спутњик политички аналитичар Драгомир Анђелковић.

Европска унија више нема снагу да може да наметне било какво решење, а са друге стране, водеће европске силе се плаше да у неком тренутку косовска криза не кулминира.

„За њих је опасност отворено жариште на рубовима Европе и могућност да се друге велике силе умешају на начин који би у неком моменту подстакао проблеме. То је резултат немоћи да се уради нешто самостално, а са друге стране, свести да су се Албанци потпуно отргли контроли“, тврди Анђелковић.

Према његовим речима, јасно је да ово сад што се дешава није више само игра где Албанци са неким на Западу раде сложно. Евидентно је да је део Албанаца потпуно ван контроле, имају они и даље лобисте на Западу, али то није нешто што Берлин и Брисел могу да исконтролишу.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...