ИЗ БРИСЕЛА У ЊУЈОРК – ИЗ ЛУДИЛА У 1244: Косово се полако, али сигурно враћа Србима! – Страна 2 – КОМЕРСАНТ

ИЗ БРИСЕЛА У ЊУЈОРК – ИЗ ЛУДИЛА У 1244: Косово се полако, али сигурно враћа Србима!

„По свему судећи, чак ни Вашингтон до краја не може да исконтролише ствар, јер уз извршну власт која је све мање склона Албанцима, они имају снажна упоришта у Сенату и Конгресу“, каже саговорник Спутњика.

У таквим околностима Запад схвата да је ствар потребно подићи на ниво где може да се укључи и Русија и где би кроз неку међународну конференцију могло да се решава питање Косова. Западу је незгодно и даље да сам решава тај проблем на начин који би подразумевао конфликт са Албанцима, јер би то било признање да је све што су до сада радили било погрешно.

„Зато им треба модел где би се ствари поставиле тако да учествује и Русија, а они се више не би битно противили фер решењу и некој врсти компромиса, не би више били адвокати Албанаца као што су раније били, а испало би да нису они ти који сада гурају неко решење неповољно за Албанце“, сматра наш саговорник.

Ово је „лукава игра поражених структура на Западу“, али опет је за Србе то добро решење, јер имати међународни концепт где је Русија уз нас, а Запад више није уз Албанце као што је некада био, нама омогућава да дођемо до неког компромисног решења, закључио је Анђелковић.

Извор: Спутњик

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...