ИЗВЕШТАЈ ДЕЈАНА БЕРИЋА ИЗ ДОНБАСА: Убијено 80 војника ДНР, у наредних 10 дана очекује се напад Украјинаца – КОМЕРСАНТ

ИЗВЕШТАЈ ДЕЈАНА БЕРИЋА ИЗ ДОНБАСА: Убијено 80 војника ДНР, у наредних 10 дана очекује се напад Украјинаца

– Од нове године у Донбасу на Донбасу су почели да се појачавају артиљерски напади на војне и цивилне циљеве од стране Украјинца. Што су близи избори у Украјини, где Петар Порошенко по свим статистикама нема никакве шансе да се регуларно избори за место председника државе, ситуација на фронту постаје све тежа. За садасње украјинском политичко-војном руководству је једина шанса да остану у власти да започну жестока борбена дејства – каже Берић који се пре пар дана вратио из Доњецка где је посетио некадашње саборце.

Он каже да је ситуација јако тешка, а да је и ОЕБС потврдио да је Украјинска армија вратила тешку технику са места на којима је то забрањено по Минским споразумима.

– Тенкове су истоварили на многим деловима фронта, већу количину у предграђу Доњецка, у насељу Маринка. Гледао сам снимке, техника је постављена око дечијих вртића и болница. Наше минобацачлије би је лако уништиле, међутим, због места где се налази за сада се не отвара ватра по њима. По свим знацима, планирају тенковима да крену напред, али ту их чекају наши момци са против тенковским системима. Видећемо шта ће бити – каже Берић.

Берић тврди да су снајперисти ДНР-а само у задњих десетак дана убили 11 украјинских снајпериста. 

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...