ДОДИК ПОРУЧИО: Ако промене име Републике Српске идемо на референдум о независности! Нећемо границу на Дрини која би делила Србе! – КОМЕРСАНТ

ДОДИК ПОРУЧИО: Ако промене име Републике Српске идемо на референдум о независности! Нећемо границу на Дрини која би делила Србе!

„Бошњаци желе да мајоризирају Србе, као што су мајоризирали Хрвате. Ми, Срби, то не дозвољавамо, а БиХ је за нас морање. Прихватили смо Дејтон у уверењу да ће га међународни фактор применити, а не расточити. Овде су политички процеси на почетку. Све што се дешава на неки начин се крпи, па и структура власти, а главне теме остају ван тога“, рекао је Додик.

Према његовим речима, неки се славодобитно понашају и мисле да је све завршено, те да ствари које су урађене мимо Устава и Дејтонског мировног споразума могу имати дуг век трајања.

Он је нагласио да назив Република Српска нико неће моћи да укине, те да најављена иницијатива бошњачких политичара о томе пред Уставним судом БиХ говори о њиховој мржњи.

„Бошњацима не смета само име Република Српска, смета им и српска власт на овом простору. Али, остаће и опстаће и то име и Српска, без обзира на то шта они мисле“, рекао је Додик, који је и председник владајућег СНСД.

На питање да ли остаје при ставу и одлуци Народне скупштине Републике Српске да се иде на референдум о независности Српске, уколико се на Уставном суду БиХ покуша укинути назив Република Српска, Додик истакао је да је то одлука коју су усагласили представници свих политичких партија у Српској – и власти и опозиције.

„Уколико Уставни суд БиХ прихвати да одлучује о промени имена Српске, ми ћемо одлучивати о свом статусу. Да сви разумеју – то је статус независности Републике Српске. Из овог или неког другог разлога, верујем да ће у будућности бити референдум о статусу Српске, али још нема никаквих организованих активности на том плану“, рекао је Додик.

Када је реч о безбедносној ситуацији у Српској, Додик је поручио да је она стабилна.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...