НОГО ОТПОЧЕО КАМПАЊУ: Да ли ће се Двери вратити себи!?

БЕОГРАД – Срђан Ного, народни посланик и један од челника Двери, кандидат је на следећим изборима за место председника покрета Двери.

О овоме је јавност известио Ного на друштвеним мрежама чиме је заправо и званично лансирао и отпочео своју кампању и борбу за место председника Двери.

Нешто раније, Бошко Обрадовић, актуелни председник Двери, оградио се од Ногове шетње београдским улицама са вешалима и истакао да ће Ного бити санкционисан, чиме су још једном потврђене огромне разлике у политичким гледиштима.

„Поштовани саборци, желим да вас обавестим да сам донео одлуку да се кандидујем за председника Српског покрета Двери на предстојећем изборном Сабору, о чему сам обавестио врх Покрета. Планирам да обиђем све градске и општинске организације, и упознам чланство са изборном платформом, планом и програмом. Очекујем да се видимо у вашем месту, и у конструктивном разговору заједнички допринесемо јединству и јачању Двери, и бољитку Србије. До победе, за живот Србије!“, написао је Ного у својој краткој објави на Фејсбуку.

loading...

– Нама су ове године редовни избори, то је нормална демократска процедура и о свему што имам обавестићу људе на органима Покрета у директном разговору са чланством. Избори су планирани да се одрже до Видовдана 2019. године, то је редовни изборни Сабор на којем ће се бирати сви органи Покрета – казао је Ного за „Ало“ и додао да очекује и кандидатуру актуелног лидера Покрета Двери.

– Бошко је најпрепознатљивије лице Двери и председник покрета, па би сасвим сигурно требало да се кандидује на тим изборима. Статут Двери омогућава сваком члану који испуњава прописане услове да се кандидује и ја, као неко ко је ту дуго, желим да искористим ту статутарну могућност – истакао је он и додао да ће јавно изаћи с тимом људи које кандидује и целокупним програмом, пише „Ало“.

Суноврат или преображај Двери…

Бошко Обрадовић је у последњих неколико година показао склоност ка сарадњи са неолибералним струјама, а највећи број чланства и гласача Двери, осуђује сарадњу са странкама и покретима које Двери у свом раду иначе означавају као непријатеље српског народа и државе Србије.

У медијима, као најбаналнији пример тога колико су Двери одступиле од своје изворне политичке идеје и начина деловања, најчешће се наводи њихов недавни предизборни слоган „Да ови оду, а да се они не врате!“ у призми позиције Двери у Савезу за Србију.

Подсећамо, Ного је био и против сарадње са Савезом за Србију, а ово није први пут да се Обрадовић и органи Двери ограђују од Нога. Пре овога, Обрадовић се оградио од Нога због његове изјаве о „Даблинском споразуму и мигрантима“, када је Ного рекао да треба „обесити Брнабићку и Вучића“ уколико дође до парафирања овог споразума.

Сада, када је Ного носио макету вешала београдским улицама, Обрадовић се опет јасно оградио и осудио такво деловање Срђана Нога.

„То је за нас неприхватљиво, политика вешања никада није била политика покрета Двери и никада неће бити.“, рекао је Обрадовић, додајући да ће Ного сносити последице пред органима странке.

Покрет Двери, због вишегодишњег претераног стремљења у оно што се назива „политичка коректност“ и већ више пута остварене сарадње за тзв. проевропским блоком, у патриотским круговима често је стављан под категорију „салонског патриотизма“, па чак и у категорију „издајника“. Незадовољство код симпатизера и гласача Двери због сарадње са највећим репрезентима тзв. „жутог“ режима је неизбежно, али ће време показати и колико је оно заправо.

Принципијелност, идеолошку чврстину и промене ка успостављању снажнијег патриотског курса ће можда донети промене управљачког врха овог покрета, а можда и неће. Остаје да се види… а видеће се најдаље до Видовдана.

Извор: Комерсант.рс

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

AdNow
Loading...