СКАНДАЛ У ВУЧИТРНУ: Председник општине прети отказом због говора о Вучићу!

Фото: Савез за Србију

БЕОГРАД / ВУЧИТРН – Савез за Србију је објавио фотографију документа који показује да председник општине Вучитрн, Аца Мишић, прети отказом запосленом који је у свом говору на протесту „1 од 5 милиона“ у Косовској Митровици, како се наводи у том документу, довео у контекст Вучића и појам „фашизам“.

Запослени којем је прећено је Александар Стојановић, повереник Народне странке за КиМ.

Сзс је најавио кривично гоњење Аце Мишића, али и директно оптужио председника Србија, Александра Вучића, за својеврсни напредњачки терор на Косову и Метохији.

Срамотно је што се владајући режим окомио на Србе који мисле својом главом и слободно изражавају своје ставове, док у исто време гаји пријатељске односе са Хашимом Тачијем и учествује у влади Рамуша Харадинаја, стоји у саопштењу СзС.

Питамо Александра Вучића да ли је могуће да му је, у времену када Срби на Косову живе у немогућим условима, приоритет додатно гушење њихових слобода и права, као и изградња култа своје личности. Посао председника и његових извршилаца није да прогоне Србе, већ да их штите, поручују из СзС.

loading...

Упозоравамо режим да прекине хајку на Александра Стојановића и на све Србе на Косову и Метохији који слободно мисле и желе да се слободно изражавају о својој судбини, наводи опозициона група у свом саопштењу.

Извор: Комерсант.рс

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

AdNow
Loading...