ПОРАЖАВАЈУЋЕ СТАТИСТИКЕ: У Србији сваки четврти брак – разведен! (ВИДЕО) – КОМЕРСАНТ

ПОРАЖАВАЈУЋЕ СТАТИСТИКЕ: У Србији сваки четврти брак – разведен! (ВИДЕО)

СРБИЈА – Сваки четврти брачни пар у Србији се разведе, показују подаци Републичког завода за статистику. Ипак, терапеути поручују да није брак у кризи, већ односи између патрнера. Гордана и Небојша Савић нуде и савете.

„Немојте се борити један против другог, борите се против проблема. Може да вам помогне да гласно кажете ‘Ти ниси мој непријатељ’, премда то некад тако изгледа. Али када кажете гласно – прашина се мало слегне“, каже терапеуткиња Гордана Савић.

И она је, каже, током свог брачног живота размишљала о разводу. Проблем су била честа службена путовања њеног супруга.

„Нисам замишљала да је такав живот. Имала сам већа очекивања. Једном приликом, када се вратио са службеног пута, рекла сам му да одлазим. Он је на то рекао: Видим, имала си тежак дан. Све сам у том тренутку заборавила. Видела сам да ме разуме и то нас је спасило“, испричала је Гордана која је у браку 26 година.

Брачни терапеут Небојша Савић, упркос статистикама, сматра да брак није у кризи и да је он најбоља форма односа жене и мушкарца и најбоље окружење за одгајање деце. У кризи, истиче, могу да буду особе у браку.

„Времена се мењају, данас се више тражи од веза него код генерације наших бака и дека. Ствари су се искомпликовале. Превелика су очекивања и модеран темпо живота има други ритам. Када је све на гомили, понекад је потребно умеће да се направи фиока и остане у браку“, објашњава Савић.

Од првог до последњег дана живота човек је у различитим односима, указује Гордана.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...