Студенти Српске даровали породице и старија лица широм Републике Српске

Хуманитарна организација Студенти Српске, која ће до овог љета дјеловати неформално, до званичне регистрације, даровала је десетак градова широм Републике Српске са око 4500 оброка, помоћи у храни.

Студенти Српске настали су на идеју Милана Јовића, Арсена Павловића и Немање Митровића, студената медицинског факултета у Фочи. Видјевши да корисници услуга мензе студентског дома не користе недељне оброке које добијају, претежно у конзервама, дошло се на идеју да се ти оброци прикупљају и дарују људима у потреби. Ради се о тунама, сардинама, паштетама, месним наресцима, намазима, еурокрему и разним слаткишима. Прву акцију спровели су у Студентском дому Фоча 16. децембра 2018. године прикупивши 1529 оброка и 436 слаткиша. Слаткиши су донирани удружењу ”Трачак наде” а оброци Црвеном крсту у Фочи. Након прве акције, студентима у Фочи су се придружили и студенти са Пала, из Бијељине и Лукавице.

Друга хуманитарна акција је одржана крајем децембра, но оброци су подијељени са завршетком тек у неколико последњих дана. Оброци су подијељени у Теслић, Брчко, Бијељину, Гацко, Добој, Фочу, Миљевину, Пале, Хан Пијесак, ванредно је помогнут и Крагујевац.

– Успјели смо, без ичије помоћи реализовати ове акције, колико је било у нашој могућности. Крајем децембра смо помогли четири породице у Теслићу и ратног војног инвалида. Сада у фебруару, имали смо неколико стотина оброка намијењених за породице у Теслићу али нисмо имали начин како да превеземо, нема директне аутобуске линије, нити поште шаљу конзервисану храну. Тако да је то један од основних проблема које бих истакао, волио бих да нам се јаве породице које су у потреби као и возачи који би у проласку кроз Фочу могли да превезу двије велике кутије оброка. Наш циљ је да до краја ове факултетске године у јулу скупимо бар 20 хиљада оброка и помогнемо што већи број породица. – истиче Милан Јовић, теслићанин, студент медицинског факултета у Фочи и један од организатора, пише Теслић онлине.

loading...

Извор: Mojamodrica.info

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

AdNow
Loading...