ŠAMAR PRIŠTINI: Američki general OTKAZAO POSETU!

Odbijanje Ramuša Haradinaja da suspenduje taksu na srpske i proizvode iz BiH, utucalo je na otkazivanje posete Kosovu komandanta Nacionalne garde Ajove general-majora Timotija Ora.

Kako je preneo portal Koha, zvaničnici američke ambasade obavestili su komandanta tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga Rahmana Ramu, da je otkazana poseta generala Ora, planirana za 16. i 18. februar, na 11. godišnjicu jednostranog proglašenja nezavisnosti.

U informativnom pismu koje je general Rama poslao tzv. kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju u petak naveo je da je na sastanku koji je komandant BSK toga dana imao sa vojnim atašeom SAD, generalmajor Kristoferom Konorom, obavešten o otkazivanju posete general-majora Ora.

U pismu se dodaje da je otkazivanje posete „rezultat izražavanja nezadovoljstva odlukom koju je donela Vlada Kosova“.

loading...

Takođe, prema informacijama generala Rame, major Konor je upozorio da će obuke, edukacije i vojne posete biti poništene narednih dana ako kosovska vlad ne razmisli o svojoj odluci.

Pismo i njegov sadržaj potvrdila je kancelarija tzv. kosovskog predsednika Hašima Tačija.

– Da, general Rama je poslao pismo u kojem je obavestio predsednika Tačija da su SAD otkazale posetu generala Ora, i da razmatraju neke druge mere. Rečeno je da se ovaj korak preduzima zbog zastoja u dijalogu sa Srbijom – rekao je Ardijan Arifaj, savetnik Hašima Tačija.

Prema izvorima portala Koha, iste informacije dobio je i tzv. kosovski premijer Ramuš Haradinaj. Međutim, iz njegovog kabineta nije bilo odgovora o pismu i njegovom sadržaju.

Izvor: Srbijadanas.com

loading...

PRATITE NAS NA FEJSBUKU!

AdNow
Loading...