ШАМАР ПРИШТИНИ: Амерички генерал ОТКАЗАО ПОСЕТУ!

Одбијање Рамуша Харадинаја да суспендује таксу на српске и производе из БиХ, утуцало је на отказивање посете Косову команданта Националне гарде Ајове генерал-мајора Тимотија Ора.

Како је пренео портал Коха, званичници америчке амбасаде обавестили су команданта тзв. Косовских безбедносних снага Рахмана Раму, да је отказана посета генерала Ора, планирана за 16. и 18. фебруар, на 11. годишњицу једностраног проглашења независности.

У информативном писму које је генерал Рама послао тзв. косовском председнику Хашиму Тачију у петак навео је да је на састанку који је командант БСК тога дана имао са војним аташеом САД, генералмајор Кристофером Конором, обавештен о отказивању посете генерал-мајора Ора.

У писму се додаје да је отказивање посете „резултат изражавања незадовољства одлуком коју је донела Влада Косова“.

loading...

Такође, према информацијама генерала Раме, мајор Конор је упозорио да ће обуке, едукације и војне посете бити поништене наредних дана ако косовска влад не размисли о својој одлуци.

Писмо и његов садржај потврдила је канцеларија тзв. косовског председника Хашима Тачија.

– Да, генерал Рама је послао писмо у којем је обавестио председника Тачија да су САД отказале посету генерала Ора, и да разматрају неке друге мере. Речено је да се овај корак предузима због застоја у дијалогу са Србијом – рекао је Ардијан Арифај, саветник Хашима Тачија.

Према изворима портала Коха, исте информације добио је и тзв. косовски премијер Рамуш Харадинај. Међутим, из његовог кабинета није било одговора о писму и његовом садржају.

Извор: Srbijadanas.com

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

AdNow
Loading...