РУСИЈА НАОРУЖАВА НЕПОТОПИВИ НОСАЧ АВИОНА: Пољска аналитичарка објаснила како му је у домету цео Балтик, али и Немачка – КОМЕРСАНТ

РУСИЈА НАОРУЖАВА НЕПОТОПИВИ НОСАЧ АВИОНА: Пољска аналитичарка објаснила како му је у домету цео Балтик, али и Немачка

Након што је у одговор на гомилање НАТО снага на Балтику и постављање антиракетног штита с дефанзивно-офензивним лансерима Мк41 ВЛС у Пољској Русија распоредила појачања и тактичке системе Искандер у региону Калињинграда, Варшава тврди да се Москва враћа реторици Хладног рата, јер поновно систематски и доследно наоружава своју балтичку енклаву из које је уклонила стратешке снаге после распада Совјетског Савеза.

Каљињинград је опет постао руски непотопиви носач авиона, каже у интервјуу за Пољски Радио Ана-Марија Дајнер, стручњак пољског Института за међународне послове.

У последњих неколико дана су руски медији потврдили премештање тенковског пука у Каљињинградск регион, где ће се њихов број повећати с 40 на 130, пише Пољски Радио.

“Русија повећава свој тенковски контингент у Каљињинградском региону. Током совјетских времена се тамо налазила једна тенковска дивизија. Затим је дуго времена регион био разоружана, а сада се поновно наоружава “, рекла је Дајнерова.

“Политичка аналитичарка додаје да ће у енклаву ући или надограђени тенкови Т-72 или Т-90. Али, иако су то модерни тенкови, нису ни инфериорни у односу на најновије Леопарде”, рекла је она.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...