ЕКСКЛУЗИВНО ОД МАДУРА: Одбегли пуковник о сарадњи са ЦИА! (ВИДЕО)

КАРАКАС – Власти Венецуеле објавилe су снимак одбеглог пуковника Освалда Гарсије Паломе који на снимку сведочи о сусретима са представницима ЦИА и да је државни удар припремала ова америчка обавештајна служба, те да постоје војни планови САД-а да нападну Венецуелу у првом кварталу ове године.

Снимак је објављен на конференцији за штампу министарства спољних послова Венецуеле, а на њему се види како пуковник Палома говори о подршци коју је имао од стране ЦИА и власти Колумбије док је активно радио на припремању државног удара.

„Ми смо тамо окупили веома јаку групу.“, каже пуковник који је ухапшен у јануару ове године, при повратку у земљу.

Пуковник Палома је једно од високих утицајних војних лица које је било веома активно на успостављању опозиционе политичке платформе и државног удара спроведеног од стране Хуана Гваида и његових присталица.

loading...

Овај пуковник наводи да се са званичницима ЦИА срео у Флориди, у САД-у.

Пуковник Палома тврди да ЦИА и власти Колумбије координирано раде на урушавању Венецуеле и власти Николаса Мадура, те да ЦИА ствара паравојне формације на територији Венецуеле и Колумбије.

Он открива да Америка жели да спроведе војну интервенцију у Венецуели у првом кварталу ове године.

Иначе, наводе венецуелански медији, друштвеним мрежама у Венецуели се шире фотографије одбеглих официра и војних лица војске Венецуеле са натписом „ИЗДАЈНИК“, а пуковник Паломо је само један од људи из војске који су се окренули против Мадура.

Погледајте:

Извор: Комерсант.рс

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

AdNow
Loading...