ШАРОВИЋ ИСПРЕД СУДА: Кравице монтиране – не одустајемо од истине и правде! (ВИДЕО)

БЕОГРАД – Немања Шаровић, један од челних људи Српске радикалне странке и истакнути патриота, на скупу радикала испред Специјалног суда где се одржава суђење за „злочин у Кравицама код Сребренице“, изјавио је да радикали настављају борбу за истину и правду, а потпредседник СРС, Вјерица Радета, рекла је да су оптужбе ван памети и да се по изјавама сведока види да отпужнице морају „пасти“.

Шаровић се обратио јавности и подвукао да су „српски полицајци оптужени за злочин над Муслиманима у Кравицама невини и лажно оптужени“.

„Наставићемо да се боримо за истину и правду.“ – каже између осталог Шаровић.

Погледајте шта је он све рекао и поручио:

Радета: Оптужбе ван памети!

На сајту радикала је објављено и саопштење са изјавом Вјерице Радете, потпредседнице СРС, која је истакла да „је суђење за ратни злочин над цивилима у селу Кравица код Сребренице 1995. године „монтиран поступак“ и да држава треба озбиљније да се бави заштитом права грађана“.

Радета је, испред зграде Специјалног суда где је данас настављено суђење за злочин у селу Кравица, за који је оптужено осам бивших припадника Специјалне бригаде МУП-а Републике Српске, рекла: „наше правосуђе не сме да копира Хашки трибунал, а то се сада дешава. Ми се залажемо да сваки злочин буде откривен и злочинац кажњен, али не смемо да дозволимо да се спрски народ ‘ен блок’ проглашава злочинцима, јер то није тако.“

Према њеним речима, оптужница је „ван здраве памети“, а из изјава сведока је јасно да „мора да падне“.

Радета је оценила да држава треба озбиљније да се „позабави заштитом својих грађана“, посебно што је Хрватска најавила списак од 20.000 Срба који се сумњиче за ратне злочине.

„Више од две деценије од ратова у бившој Југославији Срби постају глинени голубови. Тако је у Хрватској, а ништа боља ситуација није ни у Босни и Херцеговини“, навела је Радета.

За ратни злочин против цивилног становништва у селу Кравица оптужени су Недељко Милидраговић, Алекса Голијанин, Миливоје Батиница, Драгомир Паровић, Александар Дачевић, Боро Милетић, Јован Петровић и Видослав Васић.

По оптужници, они су, заједно с непознатим припадницима Специјалне бригаде Републике Српске, у халама Земљорадничке задруге и око њих, у месту Кравица у јулу 1995. године, учествовали у убиству више стотина Бошњака.

Извор: Комерсант.рс

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!