ЈЕРЕМИЋ НАСТАВЉА СА „ПРЕЗИРОМ“: Путин орденом Невског понижава Вучића! – КОМЕРСАНТ

ЈЕРЕМИЋ НАСТАВЉА СА „ПРЕЗИРОМ“: Путин орденом Невског понижава Вучића!

БЕОГРАД – Вук Јеремић, председник Народне странке и један од челника Савеза за Србију, недавно је изјавио да „Путин лично презире Вучића као Мила Ђукановића“, а сада пише на Твитеру да је и орден којим је Владимир Путин одликовао Александра Вучића заправо израз „Путиновог подсмеха и презира према Вучићу“.

Јеремић наводи да је највиши орден РФ којим се одликују страни државници заправо Орден Светог Андреја, а да је Орден Александра Невског четири степена испод њега.

Он истиче да је Орден Александра Невског „намењен првенствено заслужним државним службеницима Русије, за 20 година рада“.

Овај орден је, према Википедији, прво био додељен Петру Великом и то посмртно, за војне заслуге.

Зна се да је Орден Александра Невског додељен Његошу, али и Карађорђу, те краљу Милану Обреновићу, краљу Александру Обреновићу, Александру Карађорђевићу као регенту, грофу Сави Владиславићу Рагузинском (Србину који је основао прву руску обавештајну службу), те низу других Срба.

Јеремић или не може да поднесе „пораз“ због својих недавних тврдњи или Путин заиста показује презир према страним државницима указом о одликовању „нижег степена“, процените сами.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...