СТОЈИЧЕВИЋ УПОЗОРАВА: Сорош ровари и у СПЦ – постоје необориви докази!

БЕОГРАД – Аутор нове књиге на српском тржишту „Мрежни рат против Срба“, Слободан Стојичевић, у интервјуу за Правду, упозорава да је Сорошева мрежа пустила „пипке“ и у Српској православној Цркви и да, како каже, о томе постоје чак и на интернету јавно доступни документи и докази.

Стојичевић каже да крајњи циљ „мрежног ратовања“ није само поробљавање наше државе или само окупација наше територије већ што је много, много важније: сламање воље за отпором против окупатора, губитак националног поноса, сегментирање друштва на мање „интересне групе“ и укључивање значајног дела становништва кроз те „уже интересне групе“ у окупаторске пројекте.

Ми већ сада, истиче Стојичевић, можемо видети да се кроз медије, државне органе, разне „кампање“, друштво раслојава, дроби, мрви на разне мале интересне групе и да се „међународни фактор“ промовише као заштитник појединих група.

На тај начин се разбија осећај националне припадности а јача осећај припадности у првом реду одређеној ужој друштвеној групи, објашњава аутор ове књиге.

На питање да ли у мрежном ратовању против Срба учествује само Америка и која је улога Америке као осведочено нашег највећег непријатеља, Стојичевић објашњава да „Америка није сама у томе“.

„Сједињене Америчке Државе су агресор. На глобалном нивоу. Али „операције базиране на ефектима“ не реализују само САД. Оне их (највећим делом мада не у потпуности) осмишљавају и планирају. Али у самој реализацији, вољно или под присилом, учествују и све колоније, укључујући и ЕУ као једну од најважнијих колонија.“, каже Стојичевић.

Стојичевић говори и о мрежном рату који се води против српске Цркве и каже да је и „део клира“ умешан у целу ствар.

Свесно или несвесно део клира је умрежен. Ја сам покушао да документујем утицај Сороша на црквене структуре. Ма како то невероватно звучало (и ја сам био изненађен) али постоје јавни документи чак се могу наћи и на интернету (и ја их наводим у књизи) који јасно доказују повезаност Сороша и других међународних државних и невладиних мрежних оператера са клиром СПЦ па чак и са једним од декана Православног Богословског Факултета у Београду, наводи Стојичевић.

Српска православна црква је једна од најважнијих националних установа. Без СПЦ убрзо неће бити ни нашег народа нити наше нације. И зато је силовито мрежно нападнута. Али не јавно већ индиректно: кроз истовремено финансирање одређених међусобно супротстављених унутар црквених група. Ова агресија је већ узроковала један раскол. Али то је само почетак. И оно што је најгоре: ми стање у Цркви доживљавамо само као унутар црквени проблем а не као национални или безбедносни проблем, објашњава Стојичевић.

Тек данас дешавања у Украјини нам показују да односи унутар Цркве нису само надмудривање „зилота“ и „новотараца“, већ озбиљан друштвени, државни и безбедносни па чак и геополитички проблем. У књизи сам показао да то уопште нису „унутар црквени“ проблеми већ „Операција Базирана на Ефектима“ против јединства најважније националне установа. И у овој операцији агресор користи врло перфидне технике и огромна материјална средства.

У књизи „Мрежни рат против Срба“, (о којој је Комерсант.рс већ писао), покушао сам да скренем пажњу нашем клиру и документујем ове технике, а да при том не заузимам лични став о некој од струја или о некоме лично унутар Цркве, истиче аутор овог несвакидашњег издања.

Извор: Комерсант.рс / Правда / Званична страница књиге „Мрежни рат против Срба“

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!