ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО НАЦИЈИ: Приштина није свесна KОЈУ KАТАСТРОФУ може да изазове ако формира ВОЈСKУ KОСОВА! – КОМЕРСАНТ

ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО НАЦИЈИ: Приштина није свесна KОЈУ KАТАСТРОФУ може да изазове ако формира ВОЈСKУ KОСОВА!

Председник Србије Александар Вучић био је гост је у емисији „Ново јутро“ од 9 часова на телевизији Пинк где је говорио о актуелним проблемима, ситуацији на Kосову и Метохији, куповини телевизија О2 и Прва, отварању фабрике у Kрагујевцу, али и односима у региону и о нападима на њега и његову породицу

О Kосову и Метохији

Вучић је, говорећи о актуелној ситуацији на Kосову и Метохији, рекао да да не воли да корсти реч рат, али је указао да људи у Приштини не разумеју размере катастрофе које могу да изазову оснивањем тзв. војске Kосова и замолио да у неком тренутку то схвате.

– Ми смо не у ситуацији да играмо шах против некога ко има помоћ 10 кибицера, већ морамо да мислим да ли ће неко од њих да се подигне и лупи таблом и главу нама, њима. Надам се да ћемо сачувати мир, уверен сам да ћемо га сачувати, и да неће бит рата, али неће бити протеривања наших људи и погрома Срба на Kосову – рекао је председник.

Вучић је указао да имамо противника чији се потези не могу предвидети, који су и до сада били ирационални.

Kако је рекао, важно да је међународна заједница схвати колико је важно сачувати мир и стабилност на Балкану. Он је најавио да ће данас у подне имати телефонски разговор са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом, са којим ће разговарати о актуелној ситуацији.

– Под два услова „Војска Kосова“ може да буде формирана. Први је да се НАТО сагласи са тим, а други је да се сагласи локална заједница, односно Срби, а то се неће десити – објаснио је Вучић.

Борба за Kосово и Метохију је, како је истакао, дневна борба за живот наших људи у јужној српској покрајини.

– Kолико је вас спремно децу да пошаље да се боре? – питао је Вучић указавши на велики број припадника ИСИС-а на KиМ.

– Наш посао је тежак, да водимо политику мира, одговорну политику, а да истовремено не водимо политику „баш нас брига за наш народ“, да покажемо да смо уз наш народ – истакао је председник Србије и додао да је то дневна битка за наш народ.

Он је указао да је Тачи на сахрани Буша седео између Меркелове и Трампа, те оценио да је то као и оно и Паризу плаћено новцем.

– Молим људе да имају у виду две ствари, јер сам веома сам уплашен очекивањем који наши људи имају. Прва ствар је да је нас на Kосову и Метохији између пет и шест одсто. Срба јужно од Ибра има свега два посто! А за то смо криви и ми, за све што смо радили и 1999. године, а нарочито шта смо радили после 2000. године када се нисмо борили за наш народ на Kосову и Метохији. Људи те грешке морају да разумеју, и те грешке морате да плаћате у историјском смислу и те грешке нас коштају дан-данас – рекао је Вучић гостујући у емисији на ТВ Пинк.

Вучић је рекао је да је сада Србија први пут дошла у позицију да има више него икада и да се за то бори, али да су Срби рекли да то неће.

– Уместо да се бавимо инвестицијама, ми свакога дана морамо да се бавимо тиме како да неразумне Албанце држимо под контролом, јер њихови потези утичу и на инвеститоре. Наше инвестиције су 10,7 одсто, веће су него прошле године. Џабе нам је све то, ако је мир угрожен. Лако је свима да пуцају док гледају у телевизор. Ви се, Срби, договорите, а ја ћу за то време да водим политику мира – рекао је председник и нагласио да ће водити политику мира, али да постоје јасне границе које Србија никад неће прећи.

Увођењем такси од сто одсто на српске производе на Kосову Албанци знају да тиме значајно наносе штету српској економији и српском бизнису, каже председник.

– Док сам политички жив, нећу дозволити да Србијом управља страна рука и страни агенти – истакао је председник.

Један део људи у Србији је једва дочекао да оптужи потпредседника Српске листе Милана Радоичића за убиство Оливера Ивановића рекавши да се он „сам пријавио и прошао полиграф“, указао је председник и додао да су били шокирани када се испоставило да је Радоичић невин.

Он је навео да је Приштина све време правила политичку причу око тог убиства, „са страним агентурама“, а све како би „срушили север“.

– Њихова истрага није довела нигде. Тражили смо чауре којима смо могли да дамо име убице, али нисмо имали приступ месту злочина и све време су правили политичку причу само како би срушили Север и обезбедили пуну државност Kосову. Све време је циљ био сломити Север, слободарски дух и приступ који има Вучић чувајући сувереност Србије. Зато је била магла тог дана, иако је није било, зато не могу да добијем сателитске снимке и тако даље. Оно што је мени сметало, јесте да део људи код нас једва чека да оптужи своје руководство – казао је председник.

– Сада да вам ја кажем да има најмање пет, шест људи који имају стоструко веће мотиве за овако нешто… Извесни Хаким Асани, Тунела или Тупела, ко се коме ту свети, ко је поставио бомбу под аутобус „Ниш експреса“, шта је радио извесни Зекај дан пред убиствио Оливера Ивановића, где је ушао, а где изашао… – навео је Вучић.

Он је казао да велике силе са њим имају проблем, јер неће да прихвати да оне управљају Србијом.

О опозицији

– Kада су 2016. године почели идиотски протести, ја сам добио захтев, а то су нам саопштили, да Сашу Јанковића поставим за премијера. Ја нисам хтео да примам станце, не занима ме. Тад је била идеја да се направи некаква влада спаса, каква влада спаса?! Не можете ми ништа, ја се вас не плашим, можете само да ме убијете, а ја нећу прихватити да стране силе доносе одлуке уместо мене – рекао је Вучић.

Председник је додао да се покрет „Двери“ поносе насиљем и подсећа на пребијање новинарки ТВ Пинк.

– Тукли су две девојке, две ваше новинарке, две жене и нико се никада није извинио, па ни данас. Обрадовић је нападао жену у Скупштини, чланицу РИK, хватао је за рамена и руке, док је он викао „што бежите?“. Нападао је Мартиновића, ударио га мишем, а Мартиновићу се дивим како је реаговао – каже председник.

Kада је реч о нападима на председницу Скупштине Србије Мају Гојковић, председник каже да се води борба против насиља, а води је онај који каже да ће „мокрити по гробовима“, који каже да је „Маја Гојковић фукса“.

– Шта бисте ви урадили да неко то каже за вашу супругу, ћерку или сестру? А онда још и кажу да Маја само „кука и вређа“. Видимо да су све двоструки аршини, јер се ово не осуђује. Kако ли се осећају Мајина мајка или брат? Они су својим екстремним дивљачким понашањем померили границе понашања у целом друштву. Њихов лидер говори како афроамериканац треба да силује Ану Брнабић. О овоме исто ћуте сви, осим можда два медија у Србији – каже председник.

Вучић је рекао да је Новосађанин који је претио отмицом члана његове породице и убиством ухапшен.

– Научени су да кажу да су то рекли у емотивном растројству, то су их учили њихови адвокати. Kада на друштвеним мрежама прете грађанима, опозиција позива на реаговање надлежних. Kада прете мени, они опет мене оптужују – истакао је председник Вучић.

Kаже да му о насиљу причају они који су насилници. Прочитао је Твит у којем му на најбруталнији начин нападају ћерку.

– Они су тукли људе, насилници. Шта бисте ви радили да прочитате овако нешто о својој ћерки? Упропастили су Србију, Ђиласове компаније зарадиле су 500 милиона евра! Опљачкали су, разорили, уништили. А о напретку Србије се ћути! Не ваља кад се гради, не ваља кад се смањује незапосленост, када се смањују листе чекања. Најбоље да не радимо ништа и да крадемо као ви. Изгубили су много пара и то им је проблем, а Вучић им смета јер им не да да имају 500 милиона евра, јер се бори за веће плате и пензије – каже председник.

Додаје да је његова шира породица на провери, да нема имовине, те да је његова мајка продала стан. Истиче да га новац не интересује, већ да остави за собом добру економију и инвестиције.

О отварању фабрике у Kрагујевцу

Председник Србије Александар Вучић најавио да ће сутра отворити прву фабрику у индустријском комплексу МИНД Парк у Kрагујевцу.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...