ШОKАНТАН ПЛАН KРВНИKА! Злочинци ПОДЕЛИЛИ СЕВЕР KОСОВА! Део СРБИЈИ, део Албанцима… – КОМЕРСАНТ

ШОKАНТАН ПЛАН KРВНИKА! Злочинци ПОДЕЛИЛИ СЕВЕР KОСОВА! Део СРБИЈИ, део Албанцима…

Самозвани министар спољних послова Kосова Беџет Пацоли каже да је Приштина спремна да повуче стопостотно повећане цаине за робу из Србије и БиХ само ако се спроведу сви потписани споразуми и ако између Београда и Приштине постоји „стопроцентни реципроцитет“.

Пацоли у интервјуу за Дојче веле каже да лично не види шансе за решење косовског питања, али да верује у економско решење, што је интерес „обеју страна“.

– Шта би то било? То говорим још од 2007, да север Kосова треба да буде велика привредна зона где ће део територије припадати Србији, а део Kосову, а да том привредном зоном управља неко трећи. Ту видим решење. Али можда је за такве идеје још прерано – прецизирао је Пацоли.

Рекао је да повећање тарифа од 100 одсто за робу из Србије и Босне и Херцеговине „мора остати на снази“, упркос осудама од САД, Немачке и других западних земаља.

– Морамо да им покажемо да и Kосово има свој понос. Десет година смо држава. Не можемо да дозволимо да се даље гази оно што смо до сада постигли. Паметно би било од Срба да разумеју да је независност Kосова реалност од 17. фебруара 2008. године. То се не може поништити – рекао је Пацоли.

Сматра да се већ види „колико су ове царинске таксе болне за Србију“.

– Зато верујем да ће и они схватити да нам не остаје ништа друго него да седнемо за сто као равноправни саговорници, као две независне државе, и причамо о будућности – додао је Пацоли.

 

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...