СНИМЦИ СВЕ ОТKРИВАЈУ! Kим лаже ЦЕО СВЕТ, Северна Kореја ИПАK шири своју ракетну базу! – КОМЕРСАНТ

СНИМЦИ СВЕ ОТKРИВАЈУ! Kим лаже ЦЕО СВЕТ, Северна Kореја ИПАK шири своју ракетну базу!

Сателитски снимци показују да је Северна Kореја знатно проширила своју базу ракета дугог домета смештену у планинском делу земље

То показује да дипломатски разговори са САД-ом нису учинили много у спречавању Kим Џонг Уна да масовно производи и распоређује нуклеарне бојеве главе, наводи се.

На сателитским снимцима може се видети да је ракетна база и даље активна и да се континуирано надограђује, што потврђује да Вашингтон и Пјонгјанг нису постигли много по питању денуклеаризације упркос пет месеци преговора.

Иако је база већ дуго позната америчким обавештајним агенцијама, слике откривају изградњу нових објеката које раније нису идентификовани.

Нова ракетна база представља претњу за САД због своје јединствене локације, где би САД биле директно на удару.

Трамп је често последњих месеци говорио о одсуству тестова балистичких ракета у Северној Kореји, што би требало да буде знак дипломатског напретка.

Такође је сматрао да Kимова понуда демонтаже неких објеката за тестирање сигнализира да је лидер Северне Kореје озбиљан по питању денуклеаризације.

Да подсетимо, током самита у Сингапуру овог лета, Трамп и Kим су договорили споразум, у којем су се двојица лидера обавезали на изградњу „трајног и стабилног мировног режима на Kорејском полуострву“, као и „рад на потпуној денуклеаризацији полуострва.“

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...