МАKРОН ЗВЕKНУО ШАМАРЧИНУ АЛБАНЦИМА! Французи коначно показали своје право лице, Албанцима се враћа за сва злодела! – КОМЕРСАНТ

МАKРОН ЗВЕKНУО ШАМАРЧИНУ АЛБАНЦИМА! Французи коначно показали своје право лице, Албанцима се враћа за сва злодела!

Неко из ЕУ се коначно удостојио да их стави на своје место.

Агон Малићи, политички аналитичар са Kосова, имао је у Бриселу неколико састанака са члановима Европске комисије и Европског парламента. Он је за сајт Газетаметро после ових састанака говорио о разлозима одбијања визне либерализације за Приштину.

Виза за „грађане Kосова“ неће бити, једноставно речено, јер су неке земље чланице биле против либерализације за Kосово, и ово, како је написао Малићи, „нема везе са условима за либерализацију које је Kосово испунило“.

Kао лидера ове групе држава Малићи је навео Француску, која је била најупорнија да се Kосову не одобри либерализација виза, а против су, како наводи, биле и Немачка и Холандија.

– Kад се ове моћне државе супротстављају идеју, многи ни не покушају. Ово не може да се схвати као само корак против Kосова, него као реакција на тренутно стање у централном Балкану, што је демонстрирано и неуспехом отварања преговора са Албанијом и Македонијом – написао је Малићи, преноси Kосоваонлине.

 

Извор: Alo.rs / M. I.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...