РУСИЈА ОТВОРЕНО: Спонзори Приштине – ЕУ и САД – треба да разоружају војску Kосова – КОМЕРСАНТ

РУСИЈА ОТВОРЕНО: Спонзори Приштине – ЕУ и САД – треба да разоружају војску Kосова

На вест о могућем формирању војске Kосова огласило се и руско Министарство спољних послова. “Kршење резолуције 1244 и дестабилизирајући провокативни корак”.

“Приштина је објавила планове да 14. децембра усвоји одлуку о успостављању косовских оружаних снага”, наводи руско министарство и упозорава да “такав корак биће директно и очигледно кршење Резолуције Савета безбедности УН 12 44, која је једини међународни легални документ у вези разрешења косовског питања”, пренела је агенција Тасс.

“Резолуција подразумева само распоређивање међународних мултинационалних трупа у региону”, наводи се у саопштењу. Kако је даље наведено, Приштина се спрема да предузме “још један дестабилизујући и провокативни корак после увођења такси од 100 одсто на производе из Србије и БиХ”.

“Акција косовских власти да формирају сопствену војску (иначе, кршећи и њихов устав) може да доведе до најозбиљнијих последица не само на подручју са српским становништвом већ и за безбедност целог Балкана”, истиче се у саопштењу.

“Очекујемо да косовске снаге примене свој мандат и предузму свеобухватне мере за неутрализацију и разоружање такве институције у случају да буде створена”, навело је руско министарство.

“Спонзори Приштине – ЕУ и САД – треба да изврше јак притисак на косовске Албанце како би опозвали своје провокативне одлуке и да би се спречило јачање напетости”, закључило је руско министарство спољних послова, пренела је агенција Тасс.

 

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...