НЕШТО СЕ СПРЕМА — ОРБАН ХИТНО НАРЕДИО: Мађарска шаље војску на Kосово! – КОМЕРСАНТ

НЕШТО СЕ СПРЕМА — ОРБАН ХИТНО НАРЕДИО: Мађарска шаље војску на Kосово!

Мађарска ће послати још најмање 60 војника на Kосово до наредног лета, изјавио је данас министар спољних послова те земље Петер Сијарто и додао да се у мисији НАТО на Kосову тренутно налази 398 мађарских војника.

Он је то рекао након дводневног састанка министара спољних послова НАТО-а у Бриселу и нагласио да ће се мађарска кандидовати за командну позицију KФОР-а на Kосову након што наредне године истекне мандат италијанском команданту, преноси МТИ.

Према његовим речима, мађарски војници биће прераспоређени из мировне мисије УН на Kипру, а осим на Kосово, додатне снаге биће послате и у Авганистан, а та већа улога Мађарске у НАТО мисијама је у складу са обећањем датом генералном секретару те организације Јенсу Столтенбергу.

Говорећи о Македонији, он је рекао да је та земља одавно требала да постане чланица НАТО и да верује да ће, чим се заврши процес око промена имена те земље, процес придруживања НАТО-у завршити следеће године.

– Исрторија нам је показала да уколико постоје нерешени проблеми на западном Балкану, то доводи до великих проблема. Било би боље избећи то, а најбољи начин за то је убрзање процеса интеграције – рекао је Сијарто.

 

Извор: Танјуг

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...