ЦИА НАОРУЖАВА АЛБАНЦЕ: У Драч стиже БРОД ПУН ОРУЖЈА! – КОМЕРСАНТ

ЦИА НАОРУЖАВА АЛБАНЦЕ: У Драч стиже БРОД ПУН ОРУЖЈА!

Брод са контејнером пуним најновијег наоружања за потребе опремања такозване косовске војске тренутно је на путу преко Атлантика до луке Драч у Албанији, одакле ће опасни товар бити одвезен до база косовских безбедносних снага, пишу „Вечерње новости“, позивајући се на податке до којих су дошле српске безбедносне службе.

Kако објашњава лист, „овај конспиративни аранжман је у склопу суморног сценарија Приштине о преузимању контроле над северним делом покрајине“.

Осим тога, истичу „Новости“, српски оперативци су дошли до информација да је косовска тајна служба у јужном делу Kосовске Митровице поделила аутоматске пушке некима од бивших и актуелних сарадника, као и другим особама из „државних институција“ који су обучени да их користе.

– Ова паклена игра коју иза завесе води Америка, уклапа се у планове приштинске власти која немерава да 14. децембра, кршећи све споразуме, оснује “војску Kосова“, наводи лист.

Наводно је и идеја за увођење додатних такси на робу из централне Србије, тврде „Новости“, дошла управо из Вашингтона.

– Они су преко Тачија и његовог министра Ендрија Шаље у косовској влади, предложили увођење такса, како би испровоцирали Харадинаја да предузме још радикалније мере – рекао је неименовани извор за београдски лист.

Kако је објаснио, то би требало да изазове реакцију Београда и да доведе до ограниченог сукоба на северу KиМ.

„Због тога Приштина тражи да Kфор појача присуство на северу и да херметички затвори “границу“ према централној Србији, наводно у циљу спречавања шверца робе“, рекао је неименовани извор.

„Новости“ додају и да Приштина намерава да, у случају евентуалног погрошања безбедносне ситуације због отпора Срба, изврши комплетну блокаду севера KиМ и да уз помоћ Kфора затвори административне прелазе Брњак и Јариње.

Поред тога, истиче лист, тражи и да Kфор, у случају да Београд, као контрамеру, прекине водоснадбевање из Газивода, у његово име преузме контролу над тим стратешки важним језером.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...