НОВА МОДИФИКАЦИЈА РУСКОГ БОМБАРДЕРА: Су-24МП може да онеспособи читаве системе ПВО! (ФОТО/ВИДЕО) – КОМЕРСАНТ

НОВА МОДИФИКАЦИЈА РУСКОГ БОМБАРДЕРА: Су-24МП може да онеспособи читаве системе ПВО! (ФОТО/ВИДЕО)

На интернету се појавиле фотографије веома специфичне модификације руског бомбардера Су-24 (Су-24МП), који је намењен за противелектронско покривање бомбардерских ескадрила, тако што је својим уређајима ометао противничка средства ПВО.

Верзија авиона носи ознаку Су-24МП и предвиђена је за противелектронска дејства. Фотографије су, како је пренео извор, објављене још 1992. године на простору ваздухопловне базе Чертков у Украјини.

Средином прошлог века, практично сваки бомбардерски ваздухопловни пук совјетске армије је у свом саставу имао по једну ескадрилу авиона за радио-електронско противдејство. За извођење ових задатака били су ангажовани авиони Јак-28ПП, чије летно-техничке и тактичке карактеристике нису биле довољне за праћење авиона попут Су-24, који су у наоружање совјетске армије ушли 1975.године.

Совјетски ваздухопловни команданти су убрзо донели одлуку да обнове превазиђену летну платформу Јак-28, и да на бази нових Су-24 модификују своје специјализоване ексадриле за електронска дејства. Тако је настала специјална верзија авиона Су-24МП на који је интегрисан комплекс са ПЕБ „Ландш“ чије карактеристике се и даље држе у тајности.

Споља се Су-24МП од базичне верзије авиона разликовао по томе, што је имао подвесни контејнер за електронско ратовање у коме се налази главни ометач радарских и радио сигнала велике снаге, као и допунска антена која је излазила из кабине пилота. Поред подвесног носача, додатна апаратура за електронску борбу се налазила и унутар корпуса летелице.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...