ЗАВЕРА СКРИВАНА 15 ГОДИНА: Енглески снајпериста извршио атентат на Ђинђића!

Наредба је гласила: Нико од њих не сме бити легитимисан. Изашли су из летелице и право с писте, џиповима са дипломатским таблицама, превезени су на непознату локацију.

– У авиону, чији долазак нигде званично није најављен, било је 18 специјалаца и један изразито плав човек. Био је то Енглез, снајпериста по имену Хил – открива извор, у то време високопозициониран у једној од српских обавештајних служби.

Према његовим речима, иза свега стоје двојица западних обавештајаца, Ендру Монктон (Ми-6) и и Дејвид Блек (ЦИА), који су, како се види из претходно објављених транскрипата.

– Тај најмистериознији путник, Енглез, трудио се да буде најмање упадљив. Имао је плаву косу, презивао се Хил, а касније се испоставило да је управо он био снајпериста чији је метак био намењен Ђинђићу. Из свега што сам касније чуо, највероватније је управо он испалио онај фамозни трећи метак – каже бивши обавештајац.

За боравак 19 људи наводно су опремљене две сигурне куће у Сурчину. Њих 18 је било на једном месту, а снајпериста Хил на другом.

– По свему судећи, ови људи били су у згради супротно од оне у Адмирала Гепрата и на једном прозору био је управо снајпериста Хил. У његовој згради, као екипа за подршку, био је тим од пет специјалаца, док су у аутомобилу испред седела још двојица. У згради суда, преко пута Владе, била је још једна екипа. Одмах после атентата врло брзо сви су напустили лице места и Србију, што није било тешко, с обзиром на то да су границе затворене тек три сата након ликвидације премијера, а и истрага је била усмерена у потпуно другом правцу – каже извор.

Хил је наводно био тридесетогодишњак, средње висине, ситније грађе, кратко ошишан и са изразито плавим и продорним очима.

Извор: Српски Телеграф

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!