SRPSKA DESNICA NAJAVLJUJE TUŽBU: „Zbrinjavanje“ pasa!? – KOMERSANT

SRPSKA DESNICA NAJAVLJUJE TUŽBU: „Zbrinjavanje“ pasa!?

BEOGRAD – Poslednjih nedelja javnost je imala prilike da se upozna sa nizom zloupotreba u radu privatnog preduzeća „Avenija MB“, pre svega putem apela Fondacije Levijatan, stoji u novom saopštenju Srpske desnice u kojem se najavljuje tužba protiv ovog preduzeća.

Srpska desnica je izvršila temeljno istraživanje o preduzeću „Aveniji MB“.  Rezultati su da je pravna forma preduzetnička, „Avenija MB“  je registrovana na Anđeliju Stevanović, kao radnja za čišćenje objekata i ostale radnje u poljoprivredi u Novom Selu kod Vrnjačke Banje. Odmah po osnivanju angažovani su od strane lokalne samouprave i sklopili su oko 30 ugovora.

Od samog početka „Avenija MB“  je na terenu prepoznata, po svedočenju mnogobrojnih građana u svim mestima angažovanja, kao neko ko koristi surove metode „zbrinjavanja“ pasa. Paraćin je opoziciona opština gde strahovladom vlada žuti demokrata Saša Paunović već 17 godina , i tokom poslednje dve godine preko Javnih nabavki platio je 11 miliona dinara budžetskih para za usluge „Avenije MB“. Za Paraćinom po veličini novca izdvojenog za „Aveniju MB“ ide Bajina Bašta na čijem čelu je već više puta hapšeni, zbog korupcionaških afera, Radomir Filipović. I druge opštine sa sumnjivim rukovodstvom su angažovale „Aveniju MB“ što je rezultiralo da je ova privatna firma do kraja 2017.godine obavila poslove u vrednosti od 91,5 miliona dinara sa sve pdv-om.

„Avenija MB“  je registrovana u APR-u sa šifrom obavanja delatnosti 8121, odnosno pod uslugama redovnog čišćenja zgrada. S toga se postavlja jasno pitanje – Kakve veze imaju sa psima? Tek 2013.godine podnose nadležnom Ministarstvu zahtev za upis u registar objekata za držanje životinja. Rešenje im je usvojeno 26.03.2013. a zahtev je podnet 11.02.2013.

Vacić – sa svojim psom je „uhapsio“ lopova na ulici (Foto: Srpska desnica)

Na dan podnošenja zahteva „Avenija MB“ je  odradila svoj prvi anganžman hvatanja pasa, a za to postoji i zapisnik. Time su već jasno pokazali bahatost da ih pravni propisi i službena dokumenta i dozvole ne interesuju. Prvi posao Anđelija Stevanović je sklopila u vrednosti od 88.000 dinara sa JKP „Beli Izvor“, gde je, u to vreme bio zaposlen njen sin Nenad Stevanović, piše u saopštenju.

loading...

PRATITE NAS NA FEJSBUKU!

PRATITE NAS NA TNJITERU! :)

AdNow
Loading...