СРПСКА ДЕСНИЦА НАЈАВЉУЈЕ ТУЖБУ: „Збрињавање“ паса!? – КОМЕРСАНТ

СРПСКА ДЕСНИЦА НАЈАВЉУЈЕ ТУЖБУ: „Збрињавање“ паса!?

БЕОГРАД – Последњих недеља јавност је имала прилике да се упозна са низом злоупотреба у раду приватног предузећа „Авенија МБ“, пре свега путем апела Фондације Левијатан, стоји у новом саопштењу Српске деснице у којем се најављује тужба против овог предузећа.

Српска десница је извршила темељно истраживање о предузећу „Авенији МБ“.  Резултати су да је правна форма предузетничка, „Авенија МБ“  је регистрована на Анђелију Стевановић, као радња за чишћење објеката и остале радње у пољопривреди у Новом Селу код Врњачке Бање. Одмах по оснивању ангажовани су од стране локалне самоуправе и склопили су око 30 уговора.

Од самог почетка „Авенија МБ“  је на терену препозната, по сведочењу многобројних грађана у свим местима ангажовања, као неко ко користи сурове методе „збрињавања“ паса. Параћин је опозициона општина где страховладом влада жути демократа Саша Пауновић већ 17 година , и током последње две године преко Јавних набавки платио је 11 милиона динара буџетских пара за услуге „Авеније МБ“. За Параћином по величини новца издвојеног за „Авенију МБ“ иде Бајина Башта на чијем челу је већ више пута хапшени, због корупционашких афера, Радомир Филиповић. И друге општине са сумњивим руководством су ангажовале „Авенију МБ“ што је резултирало да је ова приватна фирма до краја 2017.године обавила послове у вредности од 91,5 милиона динара са све пдв-ом.

„Авенија МБ“  је регистрована у АПР-у са шифром обавања делатности 8121, односно под услугама редовног чишћења зграда. С тога се поставља јасно питање – Какве везе имају са псима? Тек 2013.године подносе надлежном Министарству захтев за упис у регистар објеката за држање животиња. Решење им је усвојено 26.03.2013. а захтев је поднет 11.02.2013.

Вацић – са својим псом је „ухапсио“ лопова на улици (Фото: Српска десница)

На дан подношења захтева „Авенија МБ“ је  одрадила свој први анганжман хватања паса, а за то постоји и записник. Тиме су већ јасно показали бахатост да их правни прописи и службена документа и дозволе не интересују. Први посао Анђелија Стевановић је склопила у вредности од 88.000 динара са ЈКП „Бели Извор“, где је, у то време био запослен њен син Ненад Стевановић, пише у саопштењу.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...