СПИСАК ЗА ОДСТРЕЛ: Ми-6 планирао убиство још 30 људи после Ђинђића!? – КОМЕРСАНТ

СПИСАК ЗА ОДСТРЕЛ: Ми-6 планирао убиство још 30 људи после Ђинђића!?

Први разговор Монктона и Марка (11. март увече – ноћ пред убиство Ђинђића)

Марко: Такву акције не одрађују курве или неки просечни оперативци. Провући се поред обезбеђења које вас прати и осталих мера заштите. То је уметност, Високообучени професионалци су у питању.

Монктон: Да, вероватно си у праву. Али то сада и није битно… Слушај, предстоји акција у којој морате и ви да узмете учешће.

Марко: Знам. Већ су ме обавестили.

Монктон: Овде у Београду очекујемо неке проблеме. Провинцију је много лакше контролисати него Београд. Ја ћу бити ван града неколико дана, а можда и краће, зависи. Па се онда враћам. Јеси ли се чуо са Чедом? Да није опет… Знаш… (смех)

Марко: Чули смо се. Он је у Италији, наводно, неким послом. Ваљда за ове. Добар је он, само му треба неко да га балансира и води.

Монктон: Овде је све мобилно. Јави му да одмах дође и буде поред нас неколико дана. Обезбеди му све што треба. Требаће нам сада.

Марко: Нема проблема. Сматрајте то завршеним. Још сутра ћу га довести овде.

Монктон: Само пожури, молим те.

2. Имаћете свој моменат за освету (Неколико сати пре атентата)

Мо: Да ли си пренео Чеди Јовановићу да треба да се хитно врати у Београд?

Ма: Јесам. Пронашао сам га.

Мо: И када долази? Надам се да схвата озбиљност ситуације!

Ма: Па, не баш. Прво је био одлучно против. Тврдио је да нема потребе да се врати у Београд, да је све у реду, да то што има може да сачека његов повратак. Ја, наравно, нисам хтео да му кажем о чему се ради…

Мо: Наравно, то је паметно. Треба комуникацију ограничити на усмену након последњег развоја догађаја.

Ма: Онда сам му суптилно ставио до знања да, ако се не појави, може свашта да се деси. Мислим да је схватио поруку. Он је млад и зато му треба толарисати доста ствари, али увек оне најбитније разуме.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...