РУСИЈА ПОСЕДУЈЕ СКОРО ПЕТИНУ СВЕТСКИХ ЗАЛИХА ЗЛАТА: Москва убрзано гомила жути метал, а ево зашто ће то заболети САД (ВИДЕО) – КОМЕРСАНТ

РУСИЈА ПОСЕДУЈЕ СКОРО ПЕТИНУ СВЕТСКИХ ЗАЛИХА ЗЛАТА: Москва убрзано гомила жути метал, а ево зашто ће то заболети САД (ВИДЕО)

Према подацима Светског савета за злато (World Gold Council), највише злата у протекла три месеца купила је Русија – чак 92 тоне, а потом Турска која је купила 18,5 тона, пише портал РТ.

Тиме је, пише РТ, Русија премашила досад највећу количину златних резерви – 2 хиљаде тона колико је имала 1941. године. Русија сада поседује чак 17 одсто светских залиха злата чија је укупна вредност процењена на више од 78 милијарди долара.

Осим Русије и Турске, своје златне резерве протеклих су месеци значајно повећали и Казахстан, купивши 14,4 тона, као и Индија и Пољска свака купивши по 13,7 тона злата.

“Ово је растући тренд. У последњих пет година земље повећавају удео злата у својим резервама истодобно смањујући удео долара. Улагања у америчке вредносне папире у рекордном су паду и мислим да ће тај тренд бити настављен”, изјавио је Анатолиј Аксаков, председник Одбора за финансијска тржишта руске Думе.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...