PRVI REZULTATI IZBORA ZA KONGRES U AMERICI: Trampovi republikanci zadržali većinu u Senatu, demokrate preuzimaju Predstavnički dom – KOMERSANT

PRVI REZULTATI IZBORA ZA KONGRES U AMERICI: Trampovi republikanci zadržali većinu u Senatu, demokrate preuzimaju Predstavnički dom

Kompletan sastav Kongresa i Senata bit će poznati tek nakon što se zatvore birališta širom zemlje.

Još se očekuju rezultati glasanja u nekoliko država na zapadu SAD, a među njima je i Kalifornija, najbrojnija savezna država, koja još glasa.

Na izborima je zabeležen velik odziv glasača na izborima za Kongres, deo guvernera i poslanike skupština. Izlaznost je nadmašila mnoga ranija glasanja na polovini predsedničkog mandata.

Rojters piše da su „glasači bili duboko podeljeni oko učinka predsednika Donalda Trampa i smera kojim ide nacija“, a većina prvih analiza ocenjuje da su izbori zapravo bili „referendum o Trampovom mandatu“.

Nakon što je postalo poznato da će demokrate imati glavnu reč u Kongresu i to prvi put nakon osam godina, a njegovi republikanci i dalje glavnu reč u Kongresu, putem svog Tviter profila se oglasio američki predsednik.

loading...

PRATITE NAS NA FEJSBUKU!

PRATITE NAS NA TNJITERU! :)

AdNow
Loading...