ПРВИ РЕЗУЛТАТИ ИЗБОРА ЗА КОНГРЕС У АМЕРИЦИ: Трампови републиканци задржали већину у Сенату, демократе преузимају Представнички дом – КОМЕРСАНТ

ПРВИ РЕЗУЛТАТИ ИЗБОРА ЗА КОНГРЕС У АМЕРИЦИ: Трампови републиканци задржали већину у Сенату, демократе преузимају Представнички дом

Комплетан састав Конгреса и Сената бит ће познати тек након што се затворе биралишта широм земље.

Још се очекују резултати гласања у неколико држава на западу САД, а међу њима је и Калифорнија, најбројнија савезна држава, која још гласа.

На изборима је забележен велик одзив гласача на изборима за Конгрес, део гувернера и посланике скупштина. Излазност је надмашила многа ранија гласања на половини председничког мандата.

Ројтерс пише да су „гласачи били дубоко подељени око учинка председника Доналда Трампа и смера којим иде нација“, а већина првих анализа оцењује да су избори заправо били „референдум о Трамповом мандату“.

Након што је постало познато да ће демократе имати главну реч у Конгресу и то први пут након осам година, а његови републиканци и даље главну реч у Конгресу, путем свог Твитер профила се огласио амерички председник.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...