Док британске новинаре брине руски Су-27, Русија прави нови стратешки бомбардер! (ВИДЕО) – КОМЕРСАНТ

Док британске новинаре брине руски Су-27, Русија прави нови стратешки бомбардер! (ВИДЕО)

„На рачун модернизације стратешког носача ракета Ту-160М и Ту-95МС, поновног покретања производње авиона Ту-160М, појачава се ланац стратешких нуклеарних снага Русије. Осим тога, почела је конструкција перспективног авијационог комплекса далеке авијације“, наводи се у саопштењу.

Притом, наглашавају у Уједињеној корпорацији за производњу авиона, радове на модернизацији и развоју тог уникатног комплекса налазе се под посебном контролом врховног главног команданта Оружаних снага Русије и министра одбране, у шта су се убедили у фабрици авиона у Казању.

У јануару је у то време потпредседник Владе Русије Дмитриј Рогозин изразио наду да ће перспективни авион почети да се тестира 2023-2024. године. 

За то време британски таблоид „Експрес“ објавио је чланак о томе како је Су-27 пресрео амерички извиђачки авион изнад Црног мора, не поменувши да се инцидент десио уз границе ваздушног простора Русије.

Текст је изашао са насловом „Нека се лепо понашају: САД бесне због небезбедног пресретања“. Притом, у чланку нема цитата ни о каквом „бесу нити о лепом понашању“.

У чланку се наводи да je руски ловац извршио брзи прелет непосредно поред авиона за радио-техничко извиђање ЕП-3Е „аријес“ Ратне морнарице САД и тамо створио „ризик за пилоте“ и „турбулентност“. Притом, аутор материјала прећуткује чињеницу да се амерички авион приближио руској граници и наставио да се креће ка ваздушном простору земље. Су-27 је морао да приђе извиђачком авиону како би га идентификовао и позвао на поштовање дистанце.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...