РУСИЈА: Амерички генерали рекетирају Европу страхом од руске инвазије! – КОМЕРСАНТ

РУСИЈА: Амерички генерали рекетирају Европу страхом од руске инвазије!

Заменик председника одбора за одбрану Државне думе Русије, Александар Шерин, сматра да је таква изјава дата како би се погоршала ситуација лобирањем интереса компанија.

„Заправо сав притисак у Америци на крају се завршава новцем“, рекао је посланик.

„Ескалација страха“

Члан међународног одбора Савета Федерације Русије, Олег Морозов, је са своје стране истакао да генерал НАТО-а покушава да изазове страх код Европљана и, као резултат тога, повећа финансирање алијансе.

„Такве изјаве имају два циља: први је да се читавом свету сигнализира да је Русија агресивна и да може да започне прави рат у Европи. Ескалација страха“, рекао је Морозов.

Други циљ је, према његовим речима, да се Европљанима каже да су беспомоћни пред „потенцијалним агресором“ и да се за „безбедност“ мора платити.

„У стварности, транспорт војне технике је десето и решиво питање. Практично све европске земље НАТО-а, укључујући и на нашим границама, имају војну технику НАТО-а на својој територији. Питање је неколико дана да се овај потенцијал повећа у савременим условима“, закључио је Морозов.

Пропагандна кампања

Заменик председавајућег одбора за одбрану и безбедност Државне думе Јуриј Швиткин изразио је жаљење због још једног „круга пропагандне кампање“ према Русији. Швиткин  је нагласио да Русија никада није водила политику конфронтације, али управо у то покушава да је неосновано окриви Запад.

Руска страна се увек залагала за рад на конструктивној основи, узимајући у обзир националне интересе свих земаља, додао је он.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...