ОБРАДОВИЋ: Ного под утицајем владајућих структура – све конструисано!

БЕОГРАД – Председник покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је да се ограђује од изјаве посланика Срђана Нога, који је рекао да премијерка Ана Брнабић, уколико је парафирала Даблински споразум са Европском унијом о мигрантима, „треба да буде обешена истог часа на Теразијама“, а поред ње и Александар Вучић.

Главни одбор те странке најавио је да ће против Нога покренути дисциплински поступак и све друге потребне мере.

„Иако нисмо сагласни са политиком Владе, на чијем је челу Ана Брнабић, позивање на њено убиство, као и на било какв чин насиља, недопустиво је у демократском поретку и крши се са свим принципима за које се Српски покрет Двери залаже од настанка“, наводи се у саопштењу Двери.

Двери додају да је Срђан Ного овим испадом угрозио будућност и легитимитет Покрета и да се овакви испади се не смеју толерисати.

„Изражавамо, такође, оправдану сумњу да овај испад није био ненамеран, већ да је конструисан директно од владајуће већине“, додају Двери.

Тај покрет наводи да се залаже да се демократским путем смени „погубна власт“.

Обрадовић је истакао да је Ного у среду на неприкладан и непримерен начин говорио о једној битној теми и нагласио да политика Двери није позивање на насиље и вешања.

„Никаквог вешања у Србији неће бити. Последњи који су вешали су немачки окупатори и са гнушањем се тога сећамо. То није и никада неће бити политика Двери“, истакао је Обрадовић, наводи се у саопштењу Двери.

Међутим, додао је Обрадовић, тема мигрантске кризе је веома битна и очекује одговор на важно питање, а то је да ли је потписан Даблински споразум који значи стотине хиљада миграната у Србији.

„То је апсолутно неприхватљиво и онај ко мисли то да уради мора кривично да одговара за угрожавање државне безбедности“, рекао је Обрадовић.

Оценио је и да опозиција не сме да се понаша исто као и Српска напредна странка и да се људи на власти никада нису извинили за свакодневне увреде политичких противника и подизање друштвених тензија.

Погледајте шта је Ного заправо рекао ОВДЕ

Извор: Танјуг / Комерсант.рс

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!