ЗАХАРОВА РАСКРИНКАЛА ЛАЖЉИВОГ СТОЛТЕНБЕРГА: Папири су ти достављени – Горбачову сте обећали!

МОСКВА – Постоји доказ да је НАТО обећао председнику Совјетског Савеза Михаилу Горбачову да се неће ширити ка истоку, иако генерални секретар Северноатлантске алијансе Јенс Столтенберг тврди супротно, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

„Нема писаних гаранција и ништа није потписано, али се ‘џентлменски споразум’ јесте догодио. Друга је ствар што су сви то заборавили и не желе да се тога сећају, али се то јесте догодило“, истакла је Захарова, преноси Тас.

Докази се, навела је портпаролка руског Министарства, налазе међу архивираним материјалом са којег је недавно скинута ознака тајности у САД.

„На састанку у фебруару, руски министар спољних послова Сергеј Лавров уручио је Столтенбергу низ извода из тих докумената. Мислим да је од фебруара Столтенберг имао довољно времена да то прочита“, рекла је Захарова.

loading...

Према њеним речима, неке западне земље се претварају да таква обећања никада нису дата.

„Нажалост, такав став чак још више снижава ниво поверења у њих и показује истинску вредност других обећања која су дали и тренутно дају нама или неком другом“, закључила је Захарова.

Извор: Танјуг

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

AdNow
Loading...