VUČIĆ KOVAČEVIĆU: Pobrkao si lončiće i ko je uništavao narod!

BEOGRAD – Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, prokomentarisao je izjave Siniše Kovačevića, potpredsednika Narodne stranke, koji je poručio u jednom od intervjua da očekuje skoru promenu vlasti u Srbiji.

Vučić kaže da je on u pravu što je rekao da se narod nikada nije radovao jarmu i tamnici i da su zato oni koji su ga prvo opljačkali, ojadili i tamničili, u dubokoj opoziciji.

„Izbori su 2020. Nadam se da niko ne misli da će nasiljem uzeti vlast. Imaće lokalne izbore, pa prvo tamo neka pobede ubedljivo kao u Majdanpeku, a onda 2020. na izborima. Ti koji su tamničili narod nikoga neće pobediti. Malo je Kovačević pobrkao lončiće, i nije shvatio ko je stavljao jaram oko vrata narodu“, istakao je Vučić.

Upitao je za šta bi da se izbore, da rast ne bude 4,5-5 odsto, da nemamo smanjenje javnog duga, da se bore za zatvorene muzeje.

loading...

„Za šta da se bore, za dugove RTB-a, zatvaranje Železare, nula fabrika u Nišu. Da izlaze na ulice da nekog biju. Da bi neko mogao ponovo da nam vrati ‘Velikog brata’, da zarađuje pare, a ostavi špriceve i pacove u Pionirskom parku. Pet meseci, nervozni što su ubedljivo izgubili izbore, svakoga dana od 100 do 8.500, kada je bio maksimum, a što je bilo predstavljeno kao 100.000 do 800.000 ljudi, izvodili su na ulice. U to vreme, kada su pretili svakog dana, i sa RTS-a koji je držao proteste protiv diktature, a diktatura je bila u tome što smo ćutali i pustili ih da se sami sklone, da se ponašaju kako hoće. Nisam podlegao pritiscima iz sopstvene stranke i inostranstva“, naveo je Vučić.

„Krčag ide na vodu dok se ne razbije. Tvrđava od najtvrđeg kamena čije kule završavaju u oblacima nije večita jer su joj temelji na mehuru od sapunice. Ako prestanemo da verujemo u pravdu, u slobodu, u demokratiju u mogućnost promene, onda nepravdi i neslobodi dajete mogućnost večitosti. Istina i ljudska težnja za pravdom i srećom su naši aduti. I dolazeća glad. Nažalost. Građani Srbije nisu navikli da se raduju jarmu. I u zatvoru je toplo, ako je upravnik čestit čovek, stražari ne tuku, imate pravo na šetnju i tri obroka… Pa se radujemo tamnici“, rekao je u razgovoru za Danas Siniša Kovačević, potpredsednik Narodne stranke, dramaturg i profesor Akademije umetnosti.

Izvor: Tanjug / RTS / Danas

loading...

PRATITE NAS NA FEJSBUKU!

PRATITE NAS NA TNJITERU! :)

AdNow
Loading...