ВУЧИЋ КОВАЧЕВИЋУ: Побркао си лончиће и ко је уништавао народ!

БЕОГРАД – Председник Србије, Александар Вучић, прокоментарисао је изјаве Синише Ковачевића, потпредседника Народне странке, који је поручио у једном од интервјуа да очекује скору промену власти у Србији.

Вучић каже да је он у праву што је рекао да се народ никада није радовао јарму и тамници и да су зато они који су га прво опљачкали, ојадили и тамничили, у дубокој опозицији.

„Избори су 2020. Надам се да нико не мисли да ће насиљем узети власт. Имаће локалне изборе, па прво тамо нека победе убедљиво као у Мајданпеку, а онда 2020. на изборима. Ти који су тамничили народ никога неће победити. Мало је Ковачевић побркао лончиће, и није схватио ко је стављао јарам око врата народу“, истакао је Вучић.

Упитао је за шта би да се изборе, да раст не буде 4,5-5 одсто, да немамо смањење јавног дуга, да се боре за затворене музеје.

loading...

„За шта да се боре, за дугове РТБ-а, затварање Железаре, нула фабрика у Нишу. Да излазе на улице да неког бију. Да би неко могао поново да нам врати ‘Великог брата’, да зарађује паре, а остави шприцеве и пацове у Пионирском парку. Пет месеци, нервозни што су убедљиво изгубили изборе, свакога дана од 100 до 8.500, када је био максимум, а што је било представљено као 100.000 до 800.000 људи, изводили су на улице. У то време, када су претили сваког дана, и са РТС-а који је држао протесте против диктатуре, а диктатура је била у томе што смо ћутали и пустили их да се сами склоне, да се понашају како хоће. Нисам подлегао притисцима из сопствене странке и иностранства“, навео је Вучић.

„Крчаг иде на воду док се не разбије. Тврђава од најтврђег камена чије куле завршавају у облацима није вечита јер су јој темељи на мехуру од сапунице. Ако престанемо да верујемо у правду, у слободу, у демократију у могућност промене, онда неправди и неслободи дајете могућност вечитости. Истина и људска тежња за правдом и срећом су наши адути. И долазећа глад. Нажалост. Грађани Србије нису навикли да се радују јарму. И у затвору је топло, ако је управник честит човек, стражари не туку, имате право на шетњу и три оброка… Па се радујемо тамници“, рекао је у разговору за Данас Синиша Ковачевић, потпредседник Народне странке, драматург и професор Академије уметности.

Извор: Танјуг / РТС / Данас

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

AdNow
Loading...