SRPSKA DESNICA PONOVILA: Srbiji neophodan obavezan vojni rok! – KOMERSANT

SRPSKA DESNICA PONOVILA: Srbiji neophodan obavezan vojni rok!

BEOGRAD – Na stogodišnjicu slavnih pobeda srpske vojske u Velikom ratu u sredu, 10. oktobra, u prepunoj velikoj sali Opštine Novi Beograd održana je tribina Srpske desnice: „Hoćemo obavezan vojni rok“.

Osim o vraćanju obaveznog vojnog roka prisutni brojni slušaoci dobili su informacije i o srpsko-ruskoj vojnoj saradnji evroazijskim integracijama i članstvu o u ODKB – u.

Prisutnima su se obratili bivši oficir Vosjke Jugoslavije magistar bezbednosti Boban Gajić, Vladimir Kršljanin, diplomata, predsednik srpskog odeljenja Međunarodne slovenske akademije i Miša Vacić, predsednik Srpske Desnice.

Gajić je istakao potrebu za hitnim reakcijama države i celokupnog društva: Po hitnom postupku moramo da vratimo obavezni vojni rok, da obnovimo celi rezervni sastav, da pokrenemo teritorijalnu odbranu, da oživimo udruženja veterana. Moramo mnogo i mukotrpno da radimo kako bi ispravili katastrofu koju su napravili petooktobarski pučisti.

Nekadašnji oficir se osvrnuo na izjave onih koji tvrde da se iza vraćanja vojnog roka krije neki novi pohod u rad i iste okarakterisao kao dnevno-političku propagandu NATO poslušnika.

– Mi nikada nećemo izazvati rat na Balkanu, ali nam oprez i razum nalažu da budemo spremni kada oko nas svi već zveckaju oružjem.

Zato je neophodno da umesto što u Srbiji gajimo 150.000 registrovanih narkomana, od naše odmladine napravimo zdrave, jake, prave i ponosne ljude.

loading...

PRATITE NAS NA FEJSBUKU!

PRATITE NAS NA TNJITERU! :)

AdNow
Loading...