СРПСКА ДЕСНИЦА ПОНОВИЛА: Србији неопходан обавезан војни рок! – КОМЕРСАНТ

СРПСКА ДЕСНИЦА ПОНОВИЛА: Србији неопходан обавезан војни рок!

БЕОГРАД – На стогодишњицу славних победа српске војске у Великом рату у среду, 10. октобра, у препуној великој сали Општине Нови Београд одржана је трибина Српске деснице: „Хоћемо обавезан војни рок“.

Осим о враћању обавезног војног рока присутни бројни слушаоци добили су информације и о српско-руској војној сарадњи евроазијским интеграцијама и чланству о у ОДКБ – у.

Присутнима су се обратили бивши официр Восјке Југославије магистар безбедности Бобан Гајић, Владимир Кршљанин, дипломата, председник српског одељења Међународне словенске академије и Миша Вацић, председник Српске Деснице.

Гајић је истакао потребу за хитним реакцијама државе и целокупног друштва: По хитном поступку морамо да вратимо обавезни војни рок, да обновимо цели резервни састав, да покренемо територијалну одбрану, да оживимо удружења ветерана. Морамо много и мукотрпно да радимо како би исправили катастрофу коју су направили петооктобарски пучисти.

loading...

Некадашњи официр се осврнуо на изјаве оних који тврде да се иза враћања војног рока крије неки нови поход у рад и исте окарактерисао као дневно-политичку пропаганду НАТО послушника.

– Ми никада нећемо изазвати рат на Балкану, али нам опрез и разум налажу да будемо спремни када око нас сви већ звецкају оружјем.

Зато је неопходно да уместо што у Србији гајимо 150.000 регистрованих наркомана, од наше одмладине направимо здраве, јаке, праве и поносне људе.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...