NAROD U BiH IZABRAO: Evo šta Dodik najavljuje kao prve poteze!

BiH – Prema delimičnim preliminarnim podacima Centralne izborne komisije BiH /CIK/, SNSD je osvojio 173.067 glasova 32,34 odsto za Narodnu skupštinu Republike Srpske, a slijedi ga SDS-SRS RS-SRS sa 100.014 glasova ili 18,69 odsto, izjavio je danas u Sarajevu član CIK-a Stjepan Mikić.

On je naveo da je DNS osvojio 79.178 glasova ili 14,80 odsto, a slijedi ga PDP sa 53.899 glasova ili 10,07 odsto, SP je osvojila 43.241 ili 8,08 odsto, dok je politički subjekt NDP-NS-SNS-Sloboda osvojio 21.998 glasova ili 4,11 odsto.

Mikić je naveo da je Zajedno za BiH osvojio 19.949 glasova ili 3,73 odsto, Ujedinjena Srpska – 16.768 glasova ili 3,13 odsto, dok ostale stranke nisu prešle izborni prag.

On je rekao da su ovi preliminarni podaci izvedeni na osnovu obrađenih 82,99 odsto biračkih mjesta, na kojima je bilo 93,91 važećih i 6,09 nevažećih glasačkih listića.

loading...

Predsednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik objavio je danas tri poteza koja će prvo povući kao član Predsedništva BiH.

„Prvo ću položiti zakletvu u Parlamentu Republike Srpske. Potom ću formirati tim sa kojom ću obavljati funkciju. Istovremeno, zahtevaću da zastave Republike Srpske budu svuda gde budem obavljao funkciju“, rekao je Dodik.

On je dodao i da u zgradu Predsedništva neće ući dok na njoj ne budu i zastave Republike Srpske.

Dodik je rekao da će njegova stranka istrajati na tome da premijer Republike Srpske bude iz te stranke.

Što se tiče vlasti na nivou BiH, Dodik je rekao da će se založiti za formiranje „srpskog bloka“, ukoliko ljudi iz opozicije to budu želeli.

On je na konferenciji za novinare, koju je direktno prenosila Radio-televizija Republike Srpske, rekao da je zadovoljan postignutim rezultatom u samoj Banjaluci, ali ne krije da je SNSD očekivao bolji rezultat.

Čudi ga, rekao je, da je Dragan Mektić, ministar bezbednosti BiH iz SDS-a, uopšte izabran na neku funkciju, ako se zna da je upravo čovek iz te stranke ispaljivao zolju u Banjaluci.

Mladena Ivanića je, kaže, pobedio u izbornoj trci za Predsedništvo BiH, jer se njegov protivkandidat, dok je bio na toj funkciji, nije na pravi način borio za interese Republike Srpske.

Dodik je govorio i o slučaju „Dragičević“ i istakao da stoji na raspolaganju sa željom da se dođe do istine.

„Ali to se utvrđuje u Tužilaštvu“, zaključio je Dodik.

Izvor: SRNA / Sputnjik / Iskra

loading...

PRATITE NAS NA FEJSBUKU!

PRATITE NAS NA TNJITERU! :)

AdNow
Loading...