НАРОД У БиХ ИЗАБРАО: Ево шта Додик најављује као прве потезе!

БиХ – Према делимичним прелиминарним подацима Централне изборне комисије БиХ /ЦИК/, СНСД је освојио 173.067 гласова 32,34 одсто за Народну скупштину Републике Српске, а слиједи га СДС-СРС РС-СРС са 100.014 гласова или 18,69 одсто, изјавио је данас у Сарајеву члан ЦИК-а Стјепан Микић.

Он је навео да је ДНС освојио 79.178 гласова или 14,80 одсто, а слиједи га ПДП са 53.899 гласова или 10,07 одсто, СП је освојила 43.241 или 8,08 одсто, док је политички субјект НДП-НС-СНС-Слобода освојио 21.998 гласова или 4,11 одсто.

Микић је навео да је Заједно за БиХ освојио 19.949 гласова или 3,73 одсто, Уједињена Српска – 16.768 гласова или 3,13 одсто, док остале странке нису прешле изборни праг.

Он је рекао да су ови прелиминарни подаци изведени на основу обрађених 82,99 одсто бирачких мјеста, на којима је било 93,91 важећих и 6,09 неважећих гласачких листића.

loading...

Председник Републике Српске и СНСД-а Милорад Додик објавио је данас три потеза која ће прво повући као члан Председништва БиХ.

„Прво ћу положити заклетву у Парламенту Републике Српске. Потом ћу формирати тим са којом ћу обављати функцију. Истовремено, захтеваћу да заставе Републике Српске буду свуда где будем обављао функцију“, рекао је Додик.

Он је додао и да у зграду Председништва неће ући док на њој не буду и заставе Републике Српске.

Додик је рекао да ће његова странка истрајати на томе да премијер Републике Српске буде из те странке.

Што се тиче власти на нивоу БиХ, Додик је рекао да ће се заложити за формирање „српског блока“, уколико људи из опозиције то буду желели.

Он је на конференцији за новинаре, коју је директно преносила Радио-телевизија Републике Српске, рекао да је задовољан постигнутим резултатом у самој Бањалуци, али не крије да је СНСД очекивао бољи резултат.

Чуди га, рекао је, да је Драган Мектић, министар безбедности БиХ из СДС-а, уопште изабран на неку функцију, ако се зна да је управо човек из те странке испаљивао зољу у Бањалуци.

Младена Иванића је, каже, победио у изборној трци за Председништво БиХ, јер се његов противкандидат, док је био на тој функцији, није на прави начин борио за интересе Републике Српске.

Додик је говорио и о случају „Драгичевић“ и истакао да стоји на располагању са жељом да се дође до истине.

„Али то се утврђује у Тужилаштву“, закључио је Додик.

Извор: СРНА / Спутњик / Искра

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

AdNow
Loading...