RODITELJI NA KiM TRAŽE ZAŠTITU: Brutalna maltretiranja srpske dece u Orahovcu! – KOMERSANT

RODITELJI NA KiM TRAŽE ZAŠTITU: Brutalna maltretiranja srpske dece u Orahovcu!

KOSOVO I METOHIJA – Grupa albanskih dečaka iz Orahovca danima maltretira srpsku decu koja se igraju na igralištu u gornjem delu grada i na prostoru pred samom crkvom, saznaje RTV Kim od roditelja koji su pokrenuli peticiju sa zahtevom da Policija zaštiti nihovu decu.

Od verbalnih napada kroz psovke i različite uvrede, od pre dva dana napadi su se pretvorili u pretnje ,,metalnim bokserom“, navode roditelji u pismu predstavnicima Policije i Privremenom oraganu Opštine Orahovac.

Kako dalje navode, u odbrani svoga brata i ostale dece, uskočio je srpski mladić Nikola Matić koji je potom priveden pa pušten iz pritvora.

„U trenutku kada se dečak sa bokserom ustremio ka njemu, ovaj ga je odgurnuo i udario. Dečaci su se razišli da bi otac albanskog dečaka posle pretnji i verbalnih napada prijavio slučaj KPS-u i srpski mladić završio u pritvoru“, objasnili su roditelji.

Stotinak roditelja i ostalih građana se na ovaj korak odlučilo zbog sve učestalijih verbalnih i fizičkih napada albanskih dečaka na srpsku decu u Orahovcu.

loading...

PRATITE NAS NA FEJSBUKU!

PRATITE NAS NA TNJITERU! :)

AdNow
Loading...