ПРЕМИЈЕРКА ЖЕСТОКО У ЖЕНЕВИ: Време је да признате „Косово је Србија“! (ВИДЕО)

ЖЕНЕВА – Премијерка Ана Брнабић рекла је у Женеви да је „ово година за признање Косова онаквог какво јесте – као аутономне покрајине Србије“.

Премијерка је то рекла на конференцији за новинаре у Женеви поводом скупа „Дијалог о Западном Балкану“, који организује Светски економски форум.

„Дошли смо овамо да причамо о економији, будућем расту сваке земље у региону, али и региона у целини“, рекла је Брнабићева.

Премијерка је навела да је Србија највећа земља и највеће тржиште у региону, али да је и даље компаративно Србија мало тржиште, те истакла да „колико год политика, економија и друштво јаки и стабилни били, ако постоји било каква нестабилност у региону или перцепција нестабилности, то утиче негативно на нас“.

Указала је да је Србија прошла кроз четири тешке године мера фискалне консолидације и нагласила да је Србија остварила суфицит трећу годину заредом у буџету, да је преполовљена незапосленост и да је лидер у региону по страним директним инвестицијама.

loading...

„Али ако регион није стабилан, онда ни ми нећемо моћи да сагледамо све бенефите консолидације“, рекла је премијерка, те истакла да је Србији у интересу мир и стабилност у региону и сарадња са свим партнерима.

Како је рекла, поменути су политика и дијалог Београда и Приштине и препреке које проистичу из тог дијалога, али да, како је навела, она неће сада о томе, јер је Србија, „пре свега, заинтересована за будућност, како да зауставимо одлив мозгова, како да профитирамо од четврте индустријске револуције, што је кључна ствар данас“.

Брнабићева је истакла да је дигитализација приоритет њене владе и да је то јединствена шанса не само за Србију већ и за цео регион.

Победници четврте индустријске револуције могу постати и они који то претходно нису били, закључила је Брнабићева.

Извор: РТС / Танјуг

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...